UDAR

NOVA SNAŽNA TRUMPOVA PLJUSKA SRBIJI Američkog su predsjednika ondje dočekali s velikim entuzijazmom, ali on im je dirnuo u jednu od najvećih svetinja

 Jonathan Ernst / REUTERS

Nova veleposlanica SAD-a pri Ujedinjenim narodima Nikki Haley, inače bliska suradnica Donalda Trumpa i njegov osobni izbor za tu funkciju, prilikom obraćanja na East Riveru navela je da Kosovo zaslužuje biti punopravna članica ove organizacije.

- Amerika vjeruje da međunarodna zajednica treba priznati da je Kosovo napravilo velike korake od proglašenja neovisnosti i da treba učiniti još mnogo na jačanju vladavine zakona. Kosovo zaslužuje zauzeti mjesto u međunarodnoj zajednici koje mu pripada - kazala je Nikki Haley, prenose Večernje novosti.

Istovremeno, predsjednik kosovske skupštine Kadri Veseli, ispod fotografije s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, koju je objavio na društvenim mrežama, napisao je:

- Izrazio sam duboku zahvalnost predsjedniku Trumpu zbog podrške SAD-a Kosovu. Dobio sam potvrdu da će se to i nastaviti. Blagoslovljeni smo vječnim savezom naša dva naroda - napisao je Veseli.

Uznemirenost u Srbiji nedavno je izazvala čestitka koju je Donald Trump osobno uputio predsjedniku Kosova Hashimu Thaciju u povodu dana kosovske neovisnosti, u kojoj je spominjao i članstvo sportskih saveza Kosova u međunarodnim sportskim organizacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:36