TERORIZAM

NOVA ZASTRAŠUJUĆA TAKTIKA TERORISTIČKE SKUPINE BRUTALNIJE I OD ISIS-a Otkriveno kako žene s bombama bez problema prolaze kontrolne točke

 Reuters

U napadu u gradu Madagali, koji se dogodio 13. siječnja, dvije žene su detonirale uređaje ubivši sebe, dvije bebe i još četiri osobe. Bez problema su prošle kontrolne točke jer su svi mislili da su civili s obzirom na to da su nosile bebe, piše BBC.

Ovo nije prvi put da samoubilačke napade izvode žene, ali korištenje beba bi moglo biti signal opasnog trenda. Za ovakve napade se sumnjiči Boko Haram.


Četiri žene napale su Madagali koji je spašen od Boko Harama 2015. godine. Zaustavljene su na kontrolnim točkama i aktivirale su svoje uređaje.

Boko Haram je poznat po tome da koristi žene u svojim napadima, kao i djevojčice.
Nigerijska vlada se bori protiv ove terorističke grupe već mjesecima kako bi vratili nazad svoj teritorij. Svaki put kada su napadi vladinih snaga uspješni Boko Haram uzvrati šaljući svoje bombaše samoubojice.

Početkom prosinca dvije bombašice samoubojice usmrtile su 45 osoba u istom gradu kada su detonirale uređaje na prometnoj tržnici.

U sličnom napadu 25 osoba ubijeno je godinu ranije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:31