U VRIJEME RAMAZANA

NOVI TEROR NA ULICAMA LONDONA Bijelim kombijem zabio se među vjernike koji su izlazili iz džamije, jedna osoba poginula

Četrdesetosmogodišnjak koji je vozio bijeli kombi ubrzo je uhićen. Prevezen je u bolnicu radi predostrožnosti i psihičke evaluacije.
 REUTERS

Jedna je osoba poginula, a najmanje 10 ih je ozlijeđeno u ponedjeljak iza ponoći u sjevernom Londonu, nakon što se muškarac bijelim kombijem zaletio među vjernike koji su izašli iz džamije u Finsbury Parku, izvijestila je londonska policija, koja je taj događaj nazvala "velikim incidentom".

Policija je priopćila kako su primili dojavu 20 minuta iza ponoći, i to zbog sudara na Seven Sisters Roadu, koja prolazi kroz područje Finsbury Parka.

Četrdesetosmogodišnjak koji je vozio bijeli kombi ubrzo je uhićen. Hrabri prolaznici i sudionici ovog nemilog incidenta zadržali su muškarca koji se zaletio među vjernike. Prevezen je u bolnicu radi predostrožnosti i psihičke evaluacije, a potom će biti predan policiji.

Premijerka Theresa May izvjestila je da policija ovaj slučaj tretira potencijalnim terorističkim napadom te da će će Vlade održati izvanredni sastanak tijekom jutra.

U međuvremenu je Muslimansko vijeće Velike Britanije izvijestilo kao su napadnuti vjernici koji su izašli iz lokalne džamije. Napad se dogodio u vrijeme muslimanskog svetog mjeseca Ramazana, kada se molitve održavaju tijekom noći.

Police officers attend to the scene after a vehicle collided with pedestrians in the Finsbury Park neighborhood of North London, Britain June 19, 2017. REUTERS/Neil Hall
REUTERS

Svjedoci događaja navode kako su čuli povike i vrisak te da je zavladao kaos.

- Bio je to bijeli kombi koji je stao pred Finsbury Park džamijom i izgledalo je kao da je pogodio ljude koji su izašli nakon završetka molitve. Nisam vidio samog napadača, iako je izgledao kao da je uhićen, ali vidio sam kombi - izjavio je jedan od svjedoka događaja.

Prije nego što ga je bijesna rulja zaustavila, luđak je vikao 'sve ću vas pobiti!'

Incident pred džamijom uslijedio je nakon niza napada u Velikoj Britaniji posljednjih mjeseci za koje su optuženi islamistički militanti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:14