NAJGORI KRAJ

OBITELJ SLOMLJENA OD TUGE I BOLI Tragična priča o glazbeniku kojega je ubio terorist u Londonu: Putovao je Europom, slavio je 25. godišnjicu braka

 Facebook (krug) / REUTERS/Toby Melville

Kurt Cochran, Amerikanac iz države Utah, koji je u Europi sa suprugom Melissom slavio 25. godišnjicu braka, identificiran je kao treća žrtva jučerašnjega napada u Londonu, piše Guardian.

Njegova je obitelj vijest o smrti podijelila na Facebooku: ‘Slomljeni smo od tuge zbog smrti našeg zeta, Kurta W. Cochrana, koji je u srijedu bio žrtva terorističkog napada u Londonu. Kurt je bio divan čovjek i suprug našoj kćeri i sestri Melissi. Putovali su Europom i slavili 25 godina braka, i trebali su se u SAD vratiti u četvrtak.

I Melissa je teško ozlijeđena u napadu, trenutno se nalazi u bolnici. Želimo se zahvaliti brzoj reakciji i medicinskom osoblju koje brine za nju, a vas molimo da se pomolite za Melissu i našu obitelj. Kurt će nam jako nedostajati, a vas molimo za privatnost u ovom periodu tugovanja i dok se Melissa potpuno ne oporavi.’

Melissina sestra, Shantell Payne, je rekla: ‘Ova bol mi doslovce kida srce i duboko nas je sve potresla, kao i sve koji ga dobro poznaju. Ne mogu riječima izraziti koliko će nam Kurt nedostajati. Volimo te, Kurt, RIP.

Melissa Payne Cochran nalazi se u bolnici sa slomljenom nogom, rebrom i ozljedama na glavi, no oporavlja se.

Par je u Americi imao glazbeni studio, a okruglu su godišnjicu braka odlučili proslaviti putom po Europi. Američka je ambasada potvrdila da su u napadu stradali i američki državljani, a Theresa May je rekla da su žrtve iz više zemalja - Njemačke, Poljske, Kine, Južne Koreje, Francuske, Rumunjske, Irske, Italije i Grčke.

Druga identificirana žrtva bila je Aysha Frade (43), majka dvoje djece koja je predavala španjolski jezik na koledžu u Londonu, samo parsto metara od mosta Westminster gdje se dogodila tragedija. Žena koja je pala ili je gurnuta u Temzu identificirana je kao 29-godišnja arhitektica Andreea Cristea, a njezin je identitet potvrdila rumunjska ambasada.

Prva žrtva napada bio je policajac Keith Palmer (48) koji je preminuo od ozljeda koje mu je napadač nanio u pokušaju da se probije do parlamenta.

Premijerka Theresa May koja je rekla da je napad djelo "izopačenog" uma, istaknula je nakon krizne sjednice vlade da "nas sile zla neće podijeliti". Također je dodala da je Vlada u stalnom kontaktu s ambasadama iz čijih zemalja potječu žrtve.

Podsjetimo, napad se dogodio nešto prije tri sata poslijepodne po londonskom vremenu. Počinitelj, 52-godišnji Khalid Masood, terencem se prvo zaletio preko Westminsterskog mosta i pritom pokosio nekoliko desetaka ljudi, zatim se zabio u ogradu parlamenta da bi potom s nožem u ruci krenuo prema samom parlamentu na čijem se ulazu sukobio s policijom.

Osim Masooda, kojeg je policija ubila nakon što je nožem napao policajca, u napadu su poginule četiri osobe, a ranjeno ih je više desetaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:37