JOE LIEBERMAN

ODUSTAO OD KANDIDATURE ZA RAVNATELJA FBI-ja Bivši senator kao razlog naveo mogući sukob interesa zbog rada u njujorškoj odvjetničkoj tvrtki

 Getty Images

Bivši američki senator i bivši kandidat za potpredsjednika SAD-a Joe Lieberman više nije potencijalni kandidat za mjesto budućeg ravnatelja FBI-ja, objavio je u četvrtak Wall Street Journal.

U pismu predsjedniku Donaldu Trumpu, Lieberman kao razlog navodi mogući sukob interesa zbog svoga rada u njujorškoj odvjetničkoj tvrtki kojoj je na čelu Marc Kasowitz, piše list.

Kasowitza je Trump zadržao kao osobnog odvjetnika, dok traje istraga o mogućoj vezi Rusije i predsjedničkih izbora u SAD 2016. godine, izjavio je neimenovani izvor za Reuters.

- S obzirom na Kasowitzovu ulogu, Lieberman ne bi mogao sudjelovati u istrazi o vezama između Trumpove predsjedničke kampanje i Rusije sljedeće dvije godine - kazala je Kathleen Clark, profesorica na Washington University School of Law.

Trump je prije tjedan dana rekao kako je Lieberman, koji je bio demokratski kandidat za američkog potpredsjednika, najizgledniji kandidat za budućeg šefa FBI-ja, nakon šokantnog otpuštanja Jamesa Comeyja.

Lieberman, bivši demokratski pa nezavisni senator, bio je potpredsjednički kandidat demokrata Ala Gorea 2000. na predsjedničkim izborima, koje je osvojio republikanac George W. Bush.

Bijela kuća 10. svibnja objavila je da je predsjednik Trump smijenio s položaja direktora FBI-ja Jamesa Comeyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:09