NAORUŽANI I OPASNI

OKRŠAJ U MEKSIKU Članovi suparničkog kartela ujurili u restoran i oteli El Chapovog sina

 REUTERS

Malo prije 1 sat u noći na utorak sedmorica naoružanih muškaraca ujurili su u restoran na glavnoj ulici meksičkog odmarališta Puerto Vallarta.

Prekinuli su zabavu jedne skupine slavljenika, odvojili muškarce od žena i otišli s 'vrijednim plijenom' u rukama, navodi meksička policija.

Naime, među šestero otetih muškaraca bio je i 29-godišnji sin meksičkog kralja droge Joaquina Guzmana, poznatijeg kao El Chapo.

Ova otmica posljednji je u nizu udaraca koji je El Chapovom Sinaloa kartelu zadao suparnički Jalisco New Generation kartel.

Oteti Jesus Alfredo Guzman Salazar i njegov brat Ivan Archivaldo Guzman navodno su članovi Sinaloa kartela, zajedno s polubratom Ovidiom Guzmánom Lopezom.

Iako policija nije otmicu pripisala suparničkom kartelu, policija je kazala kako je odgovornost na jednoj kriminalnoj skupini.

Svjedoci, kao i nadzorne kamere, kao i automobili parkirani pred restoranom doveli su do identifikacije Jesusa Alfreda i trojice ostalih muškaraca koji su povezani s organiziranim kriminalom. Muškarci su identificirani kao Juan Daniel Calva Tapia (53), Josias Nahujali Rabago Borbolla (35) i Victor Galvan Urena (46).

- U ovom trenutku identificirali smo četiri oteta muškarca od kojih je jedan Jesus Alfredo Guzman - kazao je odvjetnik Eduardo Almaguer.

Meksička vojska, marinci i policija tragaju za otetim muškarcima, kao i odgovornima.

Jesus Alfredo je mlađi sin iz El Chapovog prvog braka. Njegov stariji brat, Ivan Archivaldo Guzman, završio je u zatvoru 2005. godine, no pušten je tri godine kasnije zbog nedostatka dokaza. I on je navodno među otetim muškarcima, kazao je Almaguer, što je natuknuo i obiteljski odvjetnik Guzmana, Pablo Badillo, no policija ovu informaciju još nije potvrdila.

El Chapo se trenutno nalazi iza rešetaka u meksičkom Juarezu, a njegovi odvjetnici se bore da ga izruče SAD-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:17