VELIKA TRAMPA

OSLOBOĐENO 26 ČLANOVA KRALJEVSKE OBITELJI OTETIH PRIJE VIŠE OD DVIJE GODINE NA JUGU IRAKA 'Postignut je sporazum, lovci su na sigurnom'

 REUTERS

Oslobođeno je 26 katarskih lovaca koji su u prosincu 2015. oteti na jugu Iraka, rekao je jedan visoki dužnosnik iračkog ministarstva unutarnjih poslova.

Njihovo oslobođenje je povezano sa sporazumom koji je posljednjih dana omogućio evakuaciju nekoliko opkoljenih gradova u Siriji, doznaje se iz izvora bliskog pregovorima.

Skupina lovaca, među kojima i nekoliko članova katarske kraljevske obitelji, oteti su u prosincu 2015. tijekom lova na jugu Iraka. Odgovornost za njihovu otmicu nitko nikada nije preuzeo. Oteti su u šijitskom području.

Nakon oslobođenja lovce su primile vlasti Bagdada, rekao je jedan dužnosnik ministarstva. Nakon provjere identiteta, trebali bi sljedećeg tjedna biti predani katarskom izaslanstvu koje od prošlog tjedna boravi u Bagdadu.

Sporazum o njihovom oslobođenju je zaključen između Fronte Fateh al-Sham, bivšeg ogranka al-Kaide u Siriji i otmičara, precizirao je izvor blizak pregovorima, prenosi AFP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:04