ODLAZAK

OSTAVKE U CRNOGORSKOJ EKSPERTNOJ SKUPINI ZA REFORMU OBRAZOVANJA Povuklo se troje ljudi nakon otkrića afere s prepisivanjem Jokićevog kurikuluma

Boris Jokić
 Boris Kovačev / Hanza Media

Članovi ekspertnog tima koji su prepisali plan hrvatskog kurikuluma za Tjelesni odgoj podnijeli su ostavke te će vratiti novac koji su primili za taj posao, pišu podgoričke Vijesti.

Crnogorsko ministarstvo prosvjete pokrenulo je izbor novog Nacionalnog savjeta za obrazovanje prošlog tjedna, nekoliko dana nakon što je otkriveno da su prepisani dijelovi planova i programa iz prijedloga hrvatske reforme obrazovanja.

Stav crnogorskog ministarstva od otkrića afere, o kojoj je prvi pisao Jutarnji list, bio je da se moraju kazniti neodgovorni pojedinci, pišu Vijesti.

- Po dobivanju informacija o preuzimanju dijela hrvatskog kurikuluma u crnogorski osnovnoškolski program za Tjelesni odgoj Zavod za školstvo održao je, po zahtjevu Ministarstva prosvjete, sastanak sa članovima radne grupe koju je formirao s ciljem izrade ovog predmetnog programa. Članovi Komisije u sastavu: Aldijana Muratović, Danijela Bulatović i Niko Raičković podnijeli su neopozivu ostavku na članstvo u radnoj grupi za izradu Programa, te će iznos koji su primili po osnovu angažmana za rad u Komisiji biti vraćen u državni proračun", navodi se u priopćenju crnogorskog ministarstva prosvjete.

Bivši šef hrvatske ekspertne skupine za kurikularnu reformu Boris Jokić poručio je da je “nemoralno i nečasno” to što su u Crnoj Gori preuzeli dijelove hrvatske reforme bez konzultiranja onih koji su radili na tome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:45