IMAJU 21 DAN DA PODNESU ŽALBU

OTKRIVENO ZAŠTO SE UBEROVA LICENCA ZA LONDON NEĆE OBNOVITI 'Mi imamo visoke standarde i očekujemo da ih se svi drže'

 REUTERS

Transport for London (TfL), tijelo lokalne vlasti zaduženo za kontrolu i nadzor prometnog sustava glavnog grada Engleske, objavio je u petak da Uberova dozvola za rad u tom gradu neće biti obnovljena, piše The Independent. Uberov trenutnu ugovor vrijedi do 30. rujna.

TfL je zaključio da tvrtka za prijevoz 'nije u stanju' djelovati u Londonu zbog briga za koje imaju sigurnosne implikacije, a koje se tiču prijavljivanja ozbiljnijih kriminalnih radnji i načina na koji provjeravaju svoje vozače.

"Transport for London (TfL) smatra da Uber u svom djelovanju pokazuje korporativnu neodgovornost koja potencijalno može utjecati na sigurnost u javnom prostoru. Uber neadekvatno postupa kada je riječ o prijavljivanju ozbiljnijih kaznenih djela, osiguravanju medicinskih potvrda i provjeravanju podobnosti svojih vozača", stoji u objavi TfL-a.

"Osim toga, nisu na adekvatan način objasnili kako su u Londonu koristili Greyball, software kojim su onemogućavali dužnosnicima da pristupe aplikaciji i obave svoj posao nadzora i kontrole. Uber ima 21 dan da podnese žalbu na odluku TfL-a te može nastaviti djelovati dok se ne iscrpe sve mogućnosti žalbe."

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan rekao je da želi da u Londonu djeluju tvrtke koje inoviraju i koriste nove tehnologije, ali da i sve tvrtke moraju igrati po istim pravilima. "Mi imamo visoke standarde i očekujemo da ih se svi drže, pogotovo kada je u pitanju sigurnost potrošača. Inovativan servis ne smije svoje usluge nuditi na uštrb sigurnosti', rekao je Khan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:02