URUŠILA SE TVORNICA

Pakistan: Dvoje mrtvih, deseci zarobljenih pod ruševinama

Tvornica je bila zatvarana, ali vlasnik, lokalni političar, uvijek bi je nanovo otvarao
Rescuers search for survivors in the rubble of a collapsed hotel in Van, eastern Turkey, late Wednesday, Nov. 9, 2011. An earthquake struck eastern Turkey on Wednesday night, killing at least three people and leaving dozens trapped in the rubble of toppled buildings damaged in the previous temblor, which had killed 600 people. About 20 buildings collapsed in the provincial capital of Van following a 5.7-magnitude quake, according to media reports.(AP Photo/Evrim Aydin, Anatolia) TURKEY OUT
 AP

Tvornica od tri kata nelegalno podignuta u gradu Lahore , u sjevernom Pakistanu , srušila se kada su u njenoj unutrašnjosti eksplodirala tri rezervoara s gorivom, javlja AP. Poginulo je najmanje dvoje ljudi, a četrdesetak ljudi je zarobljeno pod ruševinama.

Vlasti su tvornicu, koja je proizvodila lijekove, tri puta do sada, ali svaki put bi se nanovo otvorila. Vlasnik tvornice bio je lokalni političar koji je koristio svoj utjecaj kako bi tvornicu otvorio unatoč prosvjedima susjeda.

Broj ljudskih žrtava mogao bi biti i veći jer se vjeruje kako je unutar tvornice bilo 62 ljudi, uključujući žene i djecu. Za sada je iz ruševina izvučeno 14 ljudi, uključujući i dva tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:44