VELIKA ISTRAGA

PANIKA U SRBIJI Iz beogradskog garnizona nestalo oružje, ministar obrane naredio izvanrednu kontrolu svih vojnih skladišta

 Vlado Kos/CROPIX

Srbijanski ministar obrane naredio je izvanrednu kontrolu svih skladišta osobnog naoružanja i opreme nakon što je pri redovitoj provjeri stanja naoružanja i streljiva u garnizonu Beograd utvrđeno da nedostaje izvjesna količina oružja, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo obrane u Beogradu.

Odmah nakon što je utvrđeno da nedostaje 70 pištolja CZ-99, pet automatskih pušaka M-70 AB2 i dva sanduka streljiva kalibra 7,62 i 9 milimetara, ministar obrane Zoran Đorđević naredio je izvanrednu kontrolu svih skladišta osobnog naoružanja i opreme, navodi se u priopćenju ministarstva.

Ministar Đorđević i načelnik Glavnog stožera Vojske Srbije general Ljubiša Diković formirali su povjerenstva čiji je zadatak utvrditi uzroke i okolnosti nestanka naoružanja.

U istragu su, kako se navodi u priopćenju, uključene vojno sigurnosna agencija VBA i vojna policija, te državno tužiteljstvo, a o nalazima su obvezni izvijestiti javnost.

Istodobno su poduzete mjere da se u planu opremanja za 2017. predvide znatna financijska sredstva za nabavu opreme koja će omogućiti pojačan video nadzor vojnih skladišta, a radi efikasnije kontrole novi sustavi video nadzora bit će povezani s postojećim središnjim sustavom elektroničkog nadzora, navodi se u priopćenju srbijanskog ministarstva obrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:03