DRAMA

PANIKA U TALIJANSKOM GRADU MACERATI Ulicama kružio crni Alfa Romeo, a iz njega netko pucao po ljudima: 'Dragi sugrađani, ne izlazite van, opasno je!'

 
 MARCELO MANCINI / REUTERS

Najmanje jedan napadač pucao je na prolaznike iz vozila u gradu Macerata u središnjoj Italiji, a najmanje četvero ljudi je ozlijeđeno, prenosi u subotu BBC.

Pucnjava se dogodila u različitim dijelovima grada, uključujući željezničku postaju, objavila je televizija RAI. Jedna osoba je navodno u kritičnom stanju.

Ured gradonačelnika upozorio je stanovnike putem Twittera da ostanu kod kuće zbog tog incidenta, koji je započeo oko 11 sati, a okončan je oko dva sata kasnije.

Unutar crnog Alfa Romea 147 navodno se nalazilo dvoje ljudi, a jedan incident dogodio se u Splitskoj ulici (Via Spalato), javlja BBC.

Kako javlja Corriere della sera, priveden je jedan mladić obrijane glave s talijanskom zastavom oko vrata, koji je prilikom privođenja uz fašističko salutiranje vikao: 'Živjela Italija!'. Navodno je riječ o 29-godišnjaku, za kojeg se vjeruje da je pripadnik ekstremno desne skupine iz Tolentina, gradića u okolici Macerate. On je u jednom trenutku izašao iz Alfe, a uhićen je u blizini gradskog spomenika ratnim herojima.

People gather where witnesses say a shooter was arrested in Macerata, Italy February 3, 2018 in this still image obtained from social media video. Marcelo Mancini via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES. MANDATORY CREDIT: MARCELO MANCINI
MARCELO MANCINI / REUTERS

Svjedoci govore da su na meti napadača bili tamnoputi migranti, a Corriere cijeli slučaj povezuje s nedavnim ubojstvom jedne 18-godišnje Talijanke u Macerati, zbog kojega je uhićen jedan Nigerijac. Špekulira se da je mogući motiv subotnje pucnjave svojevrsna odmazda nakon spomenutog ubojstva.

Macerata je grad u središnjem dijelu Italije, ima oko 40.000 stanovnika, a udaljen je 30-ak kilometara od jadranske obale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:08