VRATIO SE U VATIKAN

PAPA SE UMORIO Nakon tri burna dana napustio Bliski istok

 AFP

Papa Franjo je u ponedjeljak navečer napustio Bliski istok nakon trodnevna hodočašća s bogatim programom tijekom kojega je boravio u Jordanu, na palestinskom području i u Izraelu koje je ponajprije bilo ekumensko ali nerijetko i obilježeno političkim napetostima.

Zrakoplov izraelske kompanije El Al u kojemu je bio poglavar Katoličke Crkve poletio je iz Tel Aviva u Rim nakon kratke oproštajne svečnosti.

Dočekujući rimskog biskupa, izraelski predsjednik Šimon Peres prihvatio je njegov poziv na zajedničku molitvu za mir s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom upućen u nedjelju.

Franjo je pozvao na "slobodan pristup" židovskih, muslimanskih i kršćanskih vjernika svetim mjestima u Jeruzalemu i na prekid "sukoba i očitovanja nesnošljivosti", nakon vala vandalizma židovskih nacionalista na kršćanska i muslimanska svetišta.

Sveti Otac je putovanje koje je u subotu počeo u Jordanu, završio misom u dvorani Posljednje večere, mjestu svetom za sve tri religije.

Vidno umoran, Papa je održao veoma srdačan govor u nazočnosti predstavnika biskupija i crkvenih redova u Svetoj zemlji, ističući važnost obitelji, bratstva i prijateljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:36