ODANOST DO KRAJA

PAS GLUMIO SUROGAT MAJKU I SPASIO DVOGODIŠNJAKA Monstruozna žena ostavila je sina na minus 20, ljubimac ga grijao svojim tijelom da se ne smrzne...

 Ilustracija/Getty Images

Vlasnički pas obitelji, kojoj ruske vlasti zbog zaštite maloljetna djeteta još nisu objavile prezime, spasio je dvogodišnjeg dječačića od smrzavanja u južnom Sibiru.

Majka je dijete ostavila na trijemu kuće u Loktevskyju u ruskoj oblasti Altai. Nije je bilo puna dva dana, s tim da nikome od mještana nije rekla ni kamo ide ni kad se vraća.

Temperatura zraka u Sibiru tih dana spuštala se do minus 20-ak Celzijeva stupnja, a napušteno dijete od sigurne smrti spasio je upravo ljubimac.

Pas je svojim tijelom danonoćno štitio i grijao mališana glumeći mu surogat majku, pa ga je ruska javnost s razlogom proglasila herojem i spasiteljem.

Kad su ih susjedi napokon uočili, dječak je već bio u akutnom stanju hipotermije. Prevezli su ga u bolnicu, gdje se i danas oporavlja, iako je od incidenta prošlo već mjesec dana.

Ruski mediji pišu kako se monstruozna majka vratila kući poslije četiri dana bez ikakva objašnjenja. Čeka je suđenje te joj prijeti zatvorska kazna zbog napuštanja i ugrožavanja djeteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:26