OBITELJ ŠOKIRANA

PATILA JE OD IZRAZITO RIJETKOG SINDROMA NAZVANOG PO LIKU IZ BAJKE BRAĆE GRIMM 'Godinama je žvakala i cuclala svoju kosu, to ju je koštalo života'

Jasmine Beever s prijateljicom
 Billie Jo Ashwell / JUST GIVING

Jasmine Beever (16) umrla je nakon što je progutala vlastitu kosu, piše The Independent. U njezinom se trbuhu nakon gutanja stvorila inficirana loptica kose. Ubrzo poslije toga joj se stvorio čir koji je nakon puknuća uzrokovao zatajenje njezinih vitalnih organa.

Beever je nakon gubitka svijesti tijekom boravka u školi odvedena u bolnicu. Djevojka je po dolasku kući odmah otišla prileći, no ubrzo ju je probudila iritacija na koži abdomena.

Vesela tinejdžerica je naime bolovala od peritonitisa, odnosno upale potrbušnice.

Unatoč tome što su je po dolasku u bolnicu uspješno reanimirali, djevojka je ipak preminula. 'Šokirani smo', rekla je majka djevojke za Lincolnshire Live.

Beeverina najbolja prijateljica započela je kampanju za prikupljanje sredstava putem stranice Just Giving kako bi se pomoglo obitelji stradale. Do sada je prikupljeno 3.417 funti, 170 posto više od cilja 2.000 funti koji je djevojka željela prikupiti.

'Svi koji su poznavali Jasmine znali su da je bila divna i brižna djevojka', piše na stranici za prikupljanje humanitarne pomoći.

'Imala je puno životne energije. Oko nje nikada nije bilo namrštenih lica jer se Jaz uvijek potrudila nasmijati sve oko sebe, čak i one koje nije poznavala. Uvijek bi pomagala onima kojima je bilo teško ili ako su imali loš dan.'

Beever je godinama žvakala i cuclala svoju kosu, rekla je na Facebooku prijateljica obitelji Donna Marshall. Trihotilomanija je poremećaj kontrole impulsa koji uzrokuje stres i koji može dovesti do čupanja i gutanja kose kao i posljedičnog stvaranja nakupina kose u probavnom traktu, što se pak naziva 'sindromom Zlatokose', prema liku iz bajke braće Grimm.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:46