PROMJENA ODLUKE

POBJEDA USPJEŠNOG SPORTAŠA KOJI SE JUTARNJEM POŽALIO DA NE MOŽE UĆI U SAD 'Stigao sam u Las Vegas, evo što sam morao proći da dobijem dozvolu ulaska'

Iranski taekwondoaš s dvojnim državljanstvom Islanda i Irana, o kojemu smo pisali u utorak, a kojemu je zbog Trumpove odredbe bio onemogućen odlazak na natjecanje u Ameriku, ipak je otputovao u Las Vegas. Štoviše, 30-godišnji Meisam Rafiei već je stigao u Nevadu i kao član islandskog tima nastupit će na US Openu prema ranije planiranom rasporedu.

Taekwondoaš se u ponedjeljak ukrcao na avion u Reykjaviku, ali je neposredno prije polijetanja zamoljen od strane službenog osoblja da izađe iz aviona. Tu su odluku donijele američke sigurnosne službe, sukladno odluci američkog predsjednika Donalda Trumpa o zabrani ulaska državljana sedam većinski muslimanskih zemalja u Sjedinjene Američke Države.

Rafiei je islandski državljanin od 2012. godine, a putovao je s islandskom putovnicom i važećom vizom za Ameriku.

'Nakon koordinacije između Američkog olimpijskog odbora, Američkog taekwondo saveza te američkih vladinih dužnosnika, Meisamu Rafieiu je dopušteno putovanje u SAD i sudjelovanje na predstojećem US Openu u Las Vegasu' - objavio je glasnogovornik Američkog olimpijskog odbora Patrick Sandusky u službenom priopćenju za medije.

Meisam, bivši svjetski juniorski prvak Irana, izrazio je veliko zadovoljstvo i olakšanje donesenom odlukom te zahvalio pojedincima, sportašima i medijima iz cijelog svijeta koji su mu posljednjih dana pružali podršku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 05:43