GDJE JE NESTALA BANA?!

POSLJEDNJA PORUKA BUDI JEZU Twitter sedmogodišnje djevojčice iz Sirije koja je tweetala o strahotama u Alepu naprasno ugašen: 'Zbogom dragi svijete'

 Twitter

Sedmogodišnja djevojčica iz Sirije, Bana Alabed, o kojoj smo pisali nakon što je svojim svakodnevnim potresnim objavama na Twiteru o bombardiranju njezinog rodnog grada Alepa zaokupila pažnju javnosti, u nedjelju je bez traga nestala s društvenih mreža. Njezin račun pomoću kojeg je ostatku svijeta prikazivala strahote rata, ugašen je, a nitko ne zna zašto.

Posljednju poruku na Twiteru objavila je 4. prosinca ujutro njezina majka Fatemah: 'Sigurne smo da će nas vojska sada zarobiti. Vidjet ćemo se nekog drugog dana, dragi svijete. Zbogom', napisala je, a ubrzo nakon profil je izbrisan.

Twitter

Bana, koja je imala preko 100.000 pratitelja na Twitteru i posljednjih nekoliko dana objavljivala je potresne poruke iz Alepa.

'Večeras smo izgubili kuću, bombardirana je, a ja sam među ruševinama. Vidjela sam smrt i skoro sam poginula', napisala je 27. studenog.

Istog je dana njezina majka napisala je da je vojska ušla u grad i da bi ovo mogli biti posljednji dani da otvoreno govore.

Twitter

'Nema interneta. Molimo vas, molite za nas', napisala je usred noći, pa se za pola sata ponovno obratila: 'Posljednja poruka - pod teškim bombardiranjem više se ne može živjeti. Kada umremo, brinite se za ostalih 200.000 ljudi koji su još u gradu. Zbogom - napisala je.

Twitter

U većini dosadašnjih tweetova bile su video-snimke na kojima su se čule bombe i na kojima su Bana i njena majka prenosile svoje dojmove i molile za pomoć.

Banina obitelj živjela je, naime, u istočnom dijelu grada kojeg su kontrolirali pobunjenici, a kojeg su potom bombama iz zraka zasule sirijska i ruska vojska.

Na Twitteru od jučer, otkako je Banin račun ugašen, korisnici pod hashtagom #whereisbana traže svaku moguću informaciju o nestaloj djevojčici i njezinoj obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:03