POKOLJ U OHIJU

POTJERA ZA KRVNIKOM U samo nekoliko sati na četiri lokacije pogubio je hicima u glavu osmero članova iste obitelji, poštedio je djecu koja su sve gledala

 Screenshot: YouTube

Najmanje 8 osoba je pogubljeno vatrenim oružjem u ruralnom području na sjeveru Sjedinjenih Država, izvijestio je tužitelj države Ohio i precizirao da sve žrtve, sedmero odraslih i jedan tinejdžer, vjerojatno pripadaju istoj obitelji.

Ubijeni su pronađeni na četirima lokacijama duž ceste Union Hill u okrugu Pike, stotinjak kilometara istočno od Cincinnatija.

- Najmanje 8 osoba je ubijeno, čini se da su sve pogubljene vatrenim oružjem hicem u glavu - rekao je tužitelj Mike DeWine.

Pucnjavu je preživjelo troje djece, sva mlađa od četiri godine, a jedno od njih je novorođenče staro tek nekoliko dana.

- Ono što cijeli zločin čini posebno jezivim jest činjenica da su ta djeca svjedočila ubojstvima. Jedna od majki bila je ubijena u krevetu s djetešcem starim četiri dana pokraj nje. Teško je povjerovati što se dogodilo - u nevjerici je kazao DeWine, a prenosi ugledni Guardian .

Istražitelji su raspoređeni u cijelom području i oni će odrediti nalazi li se napadač među žrtvama ili je u bijegu, objasnio je DeWine i dodao da vlasti za sada nikoga nisu uhitile te do daljnjega smatraju kako je ubojica u bijegu, potencijalno naoružan i opasan.

Guverner države i kandidat na republikanskim predizborima za predsjedničke izbore John Kasich je ocijenio na društvenoj mreži Twitter da se radi o "tragičnom i neshvatljivom incidentu".

Pucnjave su česte u Sjedinjenim Državama gdje je oružje široko dostupno, a njegovo nošenje dozvoljeno drugim ustavnim amandmanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:51