NEPOZNATA SUDBINA

PRESTRAVLJENI VAPAJ OCA PILOTA KOJEG SU ZAROBILI DŽIHADISTI: 'Braćo, pustite mog sina da živi'

Otac pilota kojeg opisuje kao "gosta među našoj braćom u sirijskoj Islamskoj državi", apelirao je na džihadiste da se prema njegovom sinu Moazu ponašaju kao pravi "domaćini"
 Twitter/AFP

Otac jordanskog pilota kojeg su uhvatili militanti Islamske države u Siriji moli da mu puste sina. Youssef al-Kasaesbeh, otac pilota kojeg opisuje kao "gosta među našoj braćom u sirijskoj Islamskoj državi", obratio se džihadistima s apelom da budu milosrdni i da se prema njegovom sinu Moazu ponašaju kao pravi "domaćini".

Jordanskog vojnog pilota Moaza Youssefa al-Kasaesbeha (26) zarobili su džihadisti nakon što se njegov zrakoplov srušio u sjeveroistočnoj Siriji tokom zračnog napada.

Militanti se do sada nisu oglašavali po pitanju zarobljenog pilota. Islamska država tvrdi da su jordanski zrakoplov oborili toplinski navođenim projektilom, dok američki izvori tvrde kako dokazi upućuju da to nije točno.

Jordan je, uz Saudijsku Arabiju, Bahrain i Ujedinjene Arapske Emirate, dio vojne koalicije predvođene SAD-om, koja je tijekom protekla tri mjeseca izvršila stotine zračnih udara na položaje Islamske države u Siriji.

Moaz al-Kasasbeh je pripadnik jordanskog kraljevskog zrakoplovstva šest godina, ima čin poručnika, a oženio se u srpnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:10