BEZ POMPE

PRIČEVI WILLIAM I HARRY ODAT ĆE POČAST MAJCI DALEKO OD OČIJU JAVNOSTI Obilježava se 20. godina od smrti britanske 'kraljice srca', princeze Diane

Prinčevi William i Harry
 Jean-Paul Pelissier / REUTERS

Britanski prinčevi Willam i Harry svojoj će pokojnoj majci, lady Diani Spencer, odati počast bez pompe i u privatnosti, dan prije obilježavanja 20. godišnjice njezine tragične smrti u prometnoj nesreći 31. kolovoza 1997.

William i Harry će u srijedu prošetati jednim od javnih vrtova ispred Kensingtonske palače koji privremeno izgleda drukčije u znak sjećanja na Dianu. Ondje su posađene bijele engleske ruže i mnoštvo plavih nezaboravaka (potočnica) u čast omiljene britanske "kraljice srca".

Nakon toga će prinčevi u palači primiti predstavnike humanitarnih i dobrotvornih udruga s kojima je surađivala i koje je podupirala njihova majka. Među njima će biti predstavnici bolnice Great Ormond Street, Nacionalne zaklade za borbu protiv AIDS-a i Misije za pomoć oboljelima od gube.

Prinčevi i samu godišnjicu pogibije majke u četvrtak kane obilježiti u privatnosti Kensingtonske palače u kojoj su s njom proveli djetinjstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:26