S DIANOM UOČI NESREĆE

PRINČEVI WILLIAM I HARRY PRVI PUT PROGOVORILI O ZADNJEM RAZGOVORU SA SVOJOM MAJKOM 'Bila je u Parizu, nazvala nas je, a nama se žurilo...'

 Profimedia, Solo

Britanski prinčevi William i Harry u novom su dokumentarcu govorili o posljednjem telefonskom razgovoru sa svojom majkom princezom Dianom prije no što je umrla.

Poziv je bio izrazito kratak, a Harry, koji je u to vrijeme imao 12 godina, prisjetio se razgovora.

- Sve čega se sjećam je vjerojatno da ću do kraja života žaliti što je poziv završio tako brzo, rekao je.

William je rekao da se često prisjeti tog posljednjeg razgovora.

- Ja i Harry smo bili s rodbinom u Balmoralu, u kraljičinoj rezidenciji, i baš smo se dobro zabavljali pa nam se jako žurilo. Znate, pozdravili smo se i samo smo joj nabrzinu rekli 'vidimo se kasnije'. Naravno, da sam znao što će se dogoditi, ne bih se tako ponašao, rekao je William.

- Ona je bila u Parizu, ne mogu se baš konkretno sjetiti što sam joj rekao, ali znam da mi je užasno krivo što je razgovor tako brzo završio, dodao je Harry.

"Diana, naša majka: život i naslijeđe" bit će objavljen na 20. obljetnicu Dianine smrti u automobilskoj nesreći u Parizu, 31. kolovoza 1997.

"Mislim da ćete shvatiti Dianu privatno", rekao je za Reuters izvršni producent Nick Kent.

"Nitko dosad nije ispričao tu priču s točke gledišta dvoje ljudi koji su je znali bolje od ikoga i najviše je voljeli, njezinih sinova".

Prinčevi su podsjetili na majčin smisao za humor, a princ Harry opisao ju je kao "jednog od najnestašnijih roditelja". Također su podsjetili na bol zbog razvoda roditelja i kako su se nosili s viješću o njezinoj smrti i razdoblju nakon toga.

Dok film obrađuje aspekte Dianina života poput njezina dobrotvorna rada, uključujući HIV i mine, izbjegava kontroverzne teme poput izvanbračnih veza.

Prema autorima, prinčevi su bili vrlo otvoreni i nisu zabranili da se bilo koja tema stavi izvan dometa.

Radije su željeli pokriti novo područje i napraviti drukčiji tip filma.

"Ono što smo imali na umu jest da će u godinama koje dolaze prinčevi William i Harry biti sretni da mogu pokazati vlastitoj djeci tko je bila njihova baka", rekao je Kent.

Film "Diana, naša majka: njezin život i naslijeđe" bit će prikazan na britanskoj i američkoj televiziji 24. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:28