SANKCIJE SU BRZO USLIJEDILE

PROCURIO NEVJEROJATAN VIDEO Osiguranje pustilo mrtvog-pijanog pilota da pilotira avionom, putnici pobjesnili kad je počeo mucati i pobjegli

 Screenshot: YouTube

Nakon što je na YouTube procurio zapanjujući video pijanog pilota indonezijske aviokompanije Citilink, dotičnome je promptno uručen otkaz, a ostavku su dala još dva visoka dužnosnika iz Citilinka, među njima direktor kompanije i direktor produkcije, piše Guardian.

Video u pitanju pokazuje sad već otpuštenog pilota kako teško pijan tetura kroz sigurnosnu provjeru u zračnoj luci, u nekim trenucima doslovno se držeći za aparate da ne padne.

Usprkos tome da je bio evidentno alkoholiziran, članovi osiguranja su ga pustili bez zaustavljanja (čak mu i podizali s poda stvari koje su mu padale iz ruku) te je dospio u kokpit zrakoplova Airbus A320 u kojem je već bilo 154 putnika. Kad je prilikom obraćanja putnicima pilot počeo nerazumljivo mrmljati, neki su posumnjali da je pijan te napustili zrakoplov i zatražili zamjenskog pilota jer su vjerovali da je ovaj ili pijan ili drogiran.

Citilink je na kraju našao novog pilota za let koji je kasnio više od sat vremena, ali mnogi od 154 prvotnih putnika su, razumljivo, odbili letjeti s tom aviokompanijom.

Let je bio predviđen u srijedu ovog tjedna, a zrakoplov je trebao letjeti od drugog najvećeg indonezijskog grada Surabaye do glavnog i najvećeg grada države, Jakarte. S obzirom na to da su zrakoplovi izuzetno važno prijevozno sredstvo u državi koja ima čak 17 000 tisuća otoka, ovaj incident izazvao je ozbiljnu zabrinutost među stanovništvom.

Inače, aviokompanija je u početku nijekala da je 32-godišnji pilot Tekad Purna bio pijan, tvrdeći da je bio "čist" na kontrolama za alkohol i drogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:24