PRIJETI JOJ I ZATVOR

RASTROŠNA PRVA DAMA JEDNE OD NAJSIROMAŠNIJIH DRŽAVA U SREDIŠTU SKANDALA Mugabeova žena u hotelu produžnim kabelom pretukla manekenku

 
 REUTERS

Južnoafrička policija u srijedu je izvijestila da će prva dama Zimbabvea Grace Mugabe (52) ostati u zemlji te da je zatražila diplomatski imunitet nakon što je optužena za napad na dvadesetogodišnju manekenku u njezinoj hotelskoj sobi u Johannesburgu.

Supruga zimbabveanskog predsjednika Roberta Mugabea u utorak se nije pojavila na saslušanju zbog navoda da je manekenku Gabriellu Engels napala električnim produžnim kablom.

Do navodnog napada je došlo u trenutku kada je gđa. Mugabe ušla u sobu Gabrielle Engels, otkrivši da su ondje i njezina dvojica sinova koji žive u JAR-u. Manekenka je kazala da je nije prepoznala.

S obzirom na mogućnost ozbiljnog diplomatskog spora između dviju susjednih zemalja, u policijskom priopćenju stoji da je službeni Harare zatražio diplomatski imunitet za prvu damu Zimbabvea, uz napomenu da će "biti procesuirana" po povratku u zemlju.

Grace, koju kritičari zbog rastrošnosti zovu "Gucci Grace" svojeg je 41 godinu starijeg supruga upoznala dok je radila kao daktilografkinja u državnoj upravi. U Južnoafričkoj Republici je bila na liječenju ozlijeđenog gležnja.

Mediji prenose da je doktorat iz sociologije obranila 2014., dva mjeseca nakon upisa na sveučilište, a njezinu doktorsku disertaciju još nitko nije vidio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:47