SANDALOZNO PONAŠANJE

RAZJARENI POLITIČAR SANDALOM PREMLATIO STJUARDA 'Može se on žaliti kome hoće, ali bio je arogantan, zaslužio je tih 25 udaraca!'

Indijski zastupnik Ravinda Gaikwad i ilustracija zrakoplova kompanije Air India
 Steven Byles / Parliament of India / Wikimedia Creative Commons

Zastupnik u donjem domu Parlamenta Indije sandalom je istukao zaposlenika aviokompanije Air India nakon što nije mogao dobiti mjesto u biznis klasi, piše BBC.

Štoviše, zastupnik Ravindra Gaikwad poslije se pohvalio indijskim novinarima da je zaposlenika "udario sandalom 25 puta jer je bio arogantan". Njegov bijes izazvala je činjenica da na željenom letu uopće nije bilo biznis klase, nego samo ekonomske.

- Ja nisam zastupnik BJP-a (trenutno vladajuća stranka Bharatiya Janata Party). Ja sam zastupnik Shiv Sene i neću tolerirati uvrede. Neka se zaposlenik žali. Ja ću se žaliti predsjedniku Parlamenta i drugim vlastima - dodatno je "argumentirao" svoje divljanje Gaikwad.

Zbog sramotnog ispada Air India je Gaikwada prijavila policiji te se ozbiljno razmatra mogućnost da ga stave na listu osoba kojima je zabranjeno letjeti zrakoplovima kompanije jer su izazvali nered.

Napadnuti zaposlenik Air Indie rekao je za Asian News International da mu je zastupnik u napadu slomio svoje naočale:

- Kad sam mu rekao da njegov zahtjev nije moguće ostvariti, postao je nasilan i počeo je psovati. Neka Bog spasi našu zemlju ako je ovo kultura i ponašanje naših zastupnika - rekao je konsternirani zaposlenik.

Incident je odmah postao glavna vijest u Indiji pa se o njemu oglasio i ministar za civilno zrakoplovstvo Ashok Ganapathi Raju:

- Ni jedan građanin neće se ovako ponašati. Fizički napad neće se ohrabrivati i uvijek ćemo ga osuditi.

Inače, stranka Shiv Sena kojoj pripada Ravindra Gaikwad je u kolaciji s vladajućim BJP-om u indijskoj državi Maharashtra. Članovi Shiv Sene poznati su po promoviranju religijske i etničke diskriminacije i nerijetko pribjegavaju fizičkom nasilju protiv osoba koje njihovi članovi i pristalice ne vole ili se s njima ne slažu, navodi BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:42