ZA SVE JE KRIVA INAUGURACIJA

REZULTATI ANKETE ZAPANJILI AMERIKANCE Donalda ne vole, ali Melaniju svi obožavaju!

 Reuters

Melaniji Trump popularnost je narasla za čak 36 posto od trenutka kada je Donald Trump prisegnuo za predsjednika, piše CNN.

Naime, njihovo istraživanje otkrilo je da danas oko 52 posto Amerikanaca ima dobro mišljenje o Melaniji, što je nevjerojatan porast od 36 posto od vremena prije inauguracije. U veljači 2016. pozitivno mišljenje o bivšoj manekenki imalo je 24 posto Amerikanaca, negativno mišljenje imalo je 31 posto dok 23 posto njih uopće nije znalo tko je ona.

No, sve se promijenilo u vrlo kratkom roku. Danas svega 3 posto Amerikanaca ne zna tko je prva dama, negativno mišljenje o njoj ima i dalje 32 posto Amerikanaca, no zato je strahovito porastao postotak onih koji su promijenili mišljenje o njoj i sada ju podržava već spomenutih 52 posto Amerikanaca.

CNN je napravio i istraživanje po strankama. Očekivano, 86 posto republikanaca ima pozitivno mišljenje o prvoj dami, dok ju podržava svega 22 posto demokrata. Iako joj je popularnost narasla, Melanija se i dalje ne može mjeriti s obožavanom Michelle Obama koja je u travnju 2009. uživala naklonost 93 posto demokrata i čak 50 posto među republikancima.

Usporedbe radi, kada je Hillary Clinton bila prva dama 1994. njena popularnost među republikancima iznosila je oko 34 posto, dok je 85 posto demokrata imalo pozitivno mišljenje o njoj.

Nije nikakvo čudo i da atraktivna supruga Donalda Trumpa uživa veću popularnost među muškom populacijom, pa ju tako podržava oko 58 posto muškaraca u odnosu na 46 posto žena. Michelle Obama uživala je podršku čak 78 posto muškaraca, te 68 posto žena. Laura Bush, primjerice, imala je podjednaku podršku (56 posto žene, 55 posto muškarci).

I za kraj, statistikom opsjednuti Amerikanci izračunali su podršku prvoj dami i po stručnoj spremi. Visoko obrazovane žene baš i nisu Melanijini fanovi, pa ju tako podržava oko 46 posto njih, dok 34 posto nema dobro mišljenje o njoj. S druge strane, 55 posto žena bez diplome ju podržava, dok 28 posto njih ne misli dobro o Melaniji.

Očekivano, potpuno je drukčija slika s muškarcima. Popularnost među slabije obrazovanim Amerikancima skočila joj je na čak 72 posto, dok kod onih s diplomom popularnost joj je na stabilnih 62 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:52