NEOBIČAN ULOV

RIBAR PRONAŠAO PORUKU U BOCI KOJA JE PROPUTOVALA 800 KM 'Probila se kroz sve prepreke Sredozemlja, nadam se da ćemo i mi jednom biti ovako slobodni'

 
Džihad al-Soltan s porukom
 Profimedia, Abaca

Palestinski ribar Džihad al-Soltan nemalo se iznenadio kad je nedaleko od plaže blizu Gaze u moru opazio poruku u boci.

Boca s porukom prešla je put Sredozemljem dugačak gotovo 800 km, a otplutala je s plaže na Rodosu gdje ju je u more bacio mladi britanski par koji je ondje ljetovao u srpnju.

"Trenutačno smo na ljetovanju na Rodosu i voljeli bismo znati dokle će doplutati ova boca. Javite nam, čak i ako stigne samo do susjedne plaže", piše u poruci koju su potpisali Zac i Beth.

Odgovorivši na e-mail adresu naznačenu u poruci Soltan je otkrio da su pošiljaoci poruke u boci studentica Bethany Wright i njezin dečko, Zac Marriner.

GAZA CITY, GAZA - AUGUST 22: A Palestinian fisherman Jihad al-Soltan displays a letter after he found it in a bottle off a Gaza beach, containing a message which was written and thrown to the sea from Greece's Rhodes Island by 2 British citizen when they were on holiday, in Gaza city, Gaza on August 22, 2017. Ali Jadallah / Anadolu Agency, Image: 346100178, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca
Profimedia, Abaca

Soltan je kazao kako je bio iznenađen kad je shvatio da se boca uspjela "probiti" kroz sve prepreke Sredozemlja, s obzirom na izraelsku pomorsku blokadu i zonu ograničenja ribolova, koja su uveli Izraelci uz objašnjenje da su prijeko potrebna kako bi se spriječilo Hamasovo krijumčarenje oružja.

GAZA CITY, GAZA - AUGUST 22: A Palestinian fisherman Jihad al-Soltan is seen after he found a letter in a bottle off a Gaza beach, containing a message which was written and thrown to the sea from Greece's Rhodes Island by 2 British citizen when they were on holiday, in Gaza city, Gaza on August 22, 2017. Ali Jadallah / Anadolu Agency, Image: 346100170, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca
Profimedia, Abaca

"Za razliku od nas ribara koji ne smijemo otploviti dalje od šest milja od obale, ova je boca uspjela preploviti međunarodne vode i prijeći brojne granice. Nadam se da ćemo jednog dana i mi biti ovako slobodni", kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:47