VISOKA NAPETOST MEĐU VELESILAMA

RUSIJA NASTAVLJA S OPERACIJAMA U SIRIJI Amerikance pozvali na obvezno razdvajanje opozicije od terorista, a njihovo priopćenje nazvali beskorisnim

Fotografije razrušenog Alepa
 Handout / Abdlhrman Ismail / Khalil Ashawi / Carols Barria / Aleksander Zamiliančenko / Reuters / Screenshot AMC / Sana Sana

MOSKVA - Kremlj je u četvrtak objavio kako će ruske zračne snage nastaviti s operacijama u Siriji i odbacio nedavno priopćenje SAD-a, nazvavši ga beskorisnim i nespretnim.

Američki državni tajnik John Kerry pozvao je Moskvu da prizemlji svoje zrakoplove koji su u blizini sirijskih borbenih zona, uključujući Alep.

No glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u četvrtak kako će ruske zračne snage nastaviti s podrškom sirijskoj vojsci i da će se "rat protiv terora" nastaviti.

Peskov je pozvao Washington da se obveže razdvojiti umjerenu sirijsku opoziciju od terorista, te je nedavno priopćenje SAD-a o Siriji nazvao nespretnim i beskorisnim.

Peskov se referirao na priopćenje glasnogovornika američkog State Departmenta Johna Kirbyja koji je u srijedu rekao kako Rusija ne želi zaustaviti nasilje u Siriji jer bi ekstremisti tada mogli taj vakuum iskoristiti za pokretanje napada "na ruske interese, možda čak i na ruske gradove".

Usprkos sve većim napetostima između Rusije i SAD-a, Peskov je izjavio kako je Kremlj i dalje zainteresiran za suradnju sa SAD-om u rješavanju sirijske krize.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:03