ZABRANJENI PLESNI POKRET

SAUDIJSKA ARABIJA PRIVELA TELEVIZIJSKU ZVIJEZDU ZBOG JEDNOG PLESNOG HITA Izveo je nešto s čime se svi zafrkavaju, no oni to povezuju s marihuanom

 
Ilustracija
 REUTERS

Saudijska Arabija dala je privesti televizijsku osobnost nakon što je tijekom jednog koncerta izveo korak "dab", koji je ove godine postao popularan diljem svijeta.

Glumac i pjevač Abdallah Al Shaharani sudjelovao je u glazbenom festivalu u gradu Taif u ponedjeljak navečer, a Independent.co.uk prenosi lokalne portale koji izvještavaju da je u jednom trenu spustio mikrofon da bi publiku potaknuo da počnu pljeskati u ritmu. Zatim je izveo 'dab', na što je publika reagirala oduševljeno.

Dab je plesni korak u kojem su ruke sa strane prema visini usmjerene u istom pravcu, dok je jedna savijena na laktu, ali i dalje pokazuje isti smjer kao druga. Evo jedne kompilacije deb plesanja:

Korak je kreirao američki reper Skippa da Flippa 2014. godine, a ubrzo su ga počeli imitirati mnogi umjernici, plesači, poznate osobe i političari iz cijelog svijeta. No, u Saudijskoj Arabiji su ga zabranili jer su kazali da se povezuje i s marihuanom i drugim ilegalnim sredstvima, što nije u skladu borbe zemlje protiv droge.

Shaharani je u utorak na Twitteru objavio ispriku u kojoj navodi da mu je žao što je to učinio. - Najviše se ispričavam vlasti i svom dragom predsjedniku što sam spontano učinio neprikladan potez na festivalu - priopćio je.

Privođenje je izazvalo veliku raspravu na društveni mrežama o tome koliko je progon zbog plesnog koraka primjeren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:23