IZRAELCI BIJESNI

SKANDAL U BEOGRADU Službenik zračne luke let za Tel Aviv oglasio kao let za Palestinu

Ilustracija
 Ronald Goršić / EPH

Uoči noćnog leta Air Serbia-e JU O816, 29. kolovoza ove godine, nastao je pravi skandal nakon što je službenik beogradskog aerodroma Nikola Tesla let za Tel Aviv oglasio kao "let za Palestinu". Među putnicima je odmah nastao metež jer putnici iz Izraela nisu željeli ući u zrakoplov dok ne čuju ispravku da je riječ o letu za Izrael, piše N1.

- Na moje je iznenađenje jedna od zaposlenica zatražila da putnici na letu 816 za Palestinu dođu na izlaz C3. Ona je to ponovila nekoliko puta - ispričao je jedan od bijesnih putnika.

- Nisam se mogao suzdržati kad sam to čuo. Najprije sam pomislio da nisam dobro čuo te sam pitao nekoliko drugih ljudi jesu li i oni čuli da je spiker izgovorio 'Palestina' - nastavio je putnik svoju priču. On se potom obratio predstavnicima aviokompanije na terminalu i zajedno s još jednim Izraelcem zatražio da objave da zrakoplov leti za Izrael, a ne za Palestinu. Dobio je odgovor da je "let za Tel Aviv, ne Izrael".

Nakon objašnjavanja, putnici i osoblje ipak su ispravili nesporazum, te je poziv za let za Tel Aviv objavljen tri puta - putnici su odvedeni na izlaz, a menadžer im se nekoliko puta ispričao.

Jedan izraelski putnik se zbog incidenta žalio i veleposlanstvu Izraela u Beogradu, a glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova Emmanuel Nahshon rekao je da je "to vrlo uznemirujući incident koji zahtijeva istragu s relevantnim vlastima i avioprijevoznikom".

- Nezamislivo je da zaposlenici u zračnoj luci mikrofonom pokušavaju da izmijeniti realnost na takav prkosan i pogrešan način - rekao Nahshon, najavivši da će se incidentom baviti izraelsko veleposlanstvo u Srbiji.

Izraelsko veleposlanstvo u Srbiji osudila je to kao neprihvatljiv incident, navodi N1. Mediji također prenose da je u međuvremenu nova izraelska veleposlanica u Beogradu Alona Fisher-Kam razgovarala s rukovodstvom Air Srbije koje je šokirano zbog incidenta za koji su rekli da je "potpuno neprihvatljiv".

- Taj politički stav ne odražava stav kompanije - rekao je direktor Air Serbia-e, ispričavajući se i obećavši da se to neće ponoviti, prenose mediji dodajući da je ustanovljeno da je za incident odgovorno osoblje aerodroma u Beogradu, a ne aviokompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:25