SKANDALOZNA PRESUDA

SKANDAL U FRANCUSKOJ: BIJES I ZGRAŽANJA ZBOG SUDSKE ODLUKE 'Djevojčica (11) je pristala na seks s 28-godišnjakom, neće biti optužen za silovanje'

Prije pet mjeseci, u travnju ove godine, djevojčica (11) je na nagovor starijeg muškarca (28) došla u njegov dom u Montmagny, u predgrađu Pariza, gdje ju je on seksualno iskoristio. Francuski su tužitelji danas presudili da je 11-godišnjakinja svjesno pristala na spolni odnos jer nisu mogli pronaći dokaze da je bilo "nasilja, prisile, prijetnje ili iznenađenja".

Sud je optužio 28-godišnjaka za seksualno iskorištavanje maloljetne osobe, javljaju francuski mediji. Obitelj djevojčice inzistira da je njihova kći bila silovana te da je paralizirana od straha zbog nemilog događaja u njegovoj kući.

- Mislila je da je prekasno, da nije imala pravo da se pobuni, da time ne bi ništa promijenila, pa je "uključila autopilot", bez emocija i reakcije, rekla je majka francuskim medijima. Sudska odluka kojom je 28-godišnjak oslobođen optužbi za silovanje izazvala je zgražanje u francuskim medijima, a stručnjaci su upozorili kako 'podčinjavanje nije pristajanje'.

Udruge za prava djece pozvale su na izmjenu zakonodavstva koje bi omogućilo zaštitu djece od seksualnih predatora, slično kako je to učinjeno u Britaniji.

U Velikoj Britaniji, namjerna penetracija koja uključuje dijete mlađe od 13 godina se klasificira kao silovanje jer se smatra da djeca u dobi od 12 ili manje godina nisu sposobni pristati na bilo koji oblik seksualne aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:19