NASILJE U PRIVATNOM REZERVATU

SLAVNA SPISATELJICA RANJENA U KENIJI Propucana je u želudac, krivci su do zuba naoružani uzgajivači stoke

Na fotografiji: Gallmann je već bila napadnuta pod sličnim okolnostima 2009. godine
 REUTERS

Spisateljica talijanskog podrijetla Kuku Gallmann u nedjelju ujutro teško je ranjena u privatnom rezervatu koji vodi u središtu Kenije u kojoj je zavladala suša i izbilo je nasilje u koje su uključeni uzgajivači stoke.

Autoricu autobiografije "I Dreamed of Africa", prema kojoj je 2000. snimljen film s Kim Basinger, Kuki Gallmann napala su trojica naoružanih muškaraca u rezervatu Laikipia Nature Conservancy, prema podacima kenijske policije.

Udruga vlasnika rančeva okruga Laikipia navodi da je Kuki Gallmann (73) pregledavala opožarena područja kada je napadnuta.

Kuki Gallmann, aktivistica za zaštitu okoliša pogođena je u želudac i prevezena je helikopterom u bolnicu. Šef lokalne policije je rekao da su napadači uzgajivači stoke.

U središtu Kenije sve je više nasilja posljednjih tjedana u koje su uključeni polunomadski uzgajivači stoke čija stada ugrožava suša u istočnoj Africi. U tim napetostima zbog kojih je vojska raspoređena u dolini Rift, od prosinca je poginulo najmanje 30 osoba.

U okrugu Laikipai, nekoliko tisuća uzgajivača je ilegalno ušlo na privatne rančeve i posjede u potrazi za pašnjacima za njihove koze, krave i ovce

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:42