BOLESNO

SLUČAJ KOJI JE ZAPREPASTIO SVIJET Serijskom silovatelju djevojčica sudac odobrio skrbništvo nad djetetom žrtve: 'Evo vam i njezina adresa'

 Profimedia, Alamy/MICHIGAN DEPARTMENT OF CORRECTIONS

Slučaj muškarca iz Michigana kojem je sud dodijelio skrbništvo nad djetetom čiju je majku silovao zapanjio je Ameriku.

Mnogi se sada pitaju kako je moguće da je silovatelju Christopheru Mirasolu (27) omogućeno roditeljsko pravo nakon što je DNK test potvrdio njega kao oca.

Odvjetnica žrtve Rebecca Kiessling kaže kako se cijeli slučaj zakotrljao nakon što je njegova klijentica dobila od države dječji doplatak, a ova bi priča lako mogla protresti cijeli pravosudni sustav Amerike jer je riječ o prvom takvom zabilježenom slučaju.

Sudac Gregory Ross u petak je presudio kako Mirasolo ima roditeljsko pravo nad dječakom koji sada ima osam godina, a da stvar bude luđa, sudac je silovatelju dao i kućnu adresu žrtve, prenosi BBC.

Također, žrtvi koja sada živi u Floridi naloženo je da se mora preseliti natrag u Michigan.

Sudac Ross naredio je i da Mirasolovo ime mora biti dodano na rodni list djeteta bez majčinog dopuštenja.

Nakon što pročitate kako je tekla kronologija cijelog slučaja još će vam manje biti jasno kako je moguće da je sudac donio ovakvu odluku.

Naime, danas 21-godišnju ženu Mirasolo je silovao i držao u zatočeništvu kada je imala samo 12 godina.

Pakao je počeo kada su se žrtva, njena 13-godišnja sestra i još jedna prijeteljica iskrale iz kuće kako bi se susrele s jednim starijim dečkom i njegovim prijateljem, Mirasolom, koji je tada imao 18 godina.

Mirasolo ih je tada zatočio i zlostavljao puna dva dana prije nego li je pustio stariju sestru u park.

Uhićen je mjesec dana kasnije kada je djevojčica ostala trudna, a Mirasol je isprva optužen za silovanje no nakon žalbe optužnica je preinačena u seksualno uznemiravanje.

Osuđen je na godinu dana zatvora, no odslužio je samo šest i pol mjeseci jer su ga pustili ranije da se brine o bolesnoj majci.

Ipak, ni tih šest mjeseci zatvora nije bilo dovoljno da Mirasolo zatomi svoju pohotu prema djevojčicama pa je u 2010. ponovno uhićen nakon što je napao novu curicu (14). Tada je osuđen na četriri godine zatvora, no opet je pušten dvije godine ranije, uz opasku da se sada nalazi u registru seksualnih prijestupnika te da će, ako se nađe u društvu maloljetnice, uz njega mora biti i 'odgovorna punoljetna osoba'.

Prema riječima odvjetnice žrtve slučaj je poprimio groteskne razmjere nakon što je majka zatražila dječji doplatak od države. Mirasolova odvjetnica Barbara Yockey pak tvrdi da njen klijent nikada nije podnio zahtjev za skrbništvom, već je cijela stvar išla automatizmom nakon majčinog podnošenja zahtjeva za dječjim doplatkom.

'Chris je obavješten o dječjem doplatku, a sud je onda donio odluku o zajedničkom skrbništvu. Pojma nemam kakvi su mu daljnji planovi s djetetom', kazala je Yockey.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:38