MUČNA SITUACIJA

SLUČAJ ZGRANUO SVE Curici (10) nakon silovanja nisu dopustili abortus, rodila je bebu, a sad se pokazalo da napasnik kojeg je prokazala nije otac bebe

 Profimedia, Alamy

Stravična statistika pokazuje da u Indiji svakih 13 sati bude silovano po jedno dijete mlađe od 10 godina, ali slučaj silovane 10-godišnje djevojčice, koja je morala roditi dijete prošlog mjeseca jer joj je tamošnji Vrhovni sud odbio dopuštenje da pobaci, dobio je neobičan preokret i postao više od crne statistike.

Ova neimenovana djevojčica nije bila svjesna da je trudna, jer su joj govorili da ima "kamen" u trbuhu. Navela je da ju je u posljednjih sedam mjeseci silovao vlastiti ujak, i to nekoliko puta. Optuženi muškarac u svojim 40-ima je uhićen i sudi mu se na posebnom sudu koji se bavi zločinima protiv djece, a policija je objavila da je priznao krivnju.

No, slučaj je sada ponovno otvoren jer je forenzičko testiranje otkrilo da DNK novorođene bebe ne odgovara uzorku DNK optuženog ujaka.

"Do sada nikome nije pala na pamet nikakva druga mogućnost. Djevojčica je svjedočila na sudu putem videokonferencije, kao i u svojoj izjavi, te je vrlo jasno imenovala ujaka i otkrila činjenice o zlostavljanju", kazao je u srijedu BBC-ju dužnosnik uključen u istragu.

Kako je majka silovane djevojčice navodno kazala istražiteljima da ne sumnjaju ni na koga drugoga, ovaj je slučaj sada dobio neobičan preokret. Policija je sa savjetnicima u utorak ponovno posjetila obitelj kako bi razgovarali s 10-godišnjakinjom.

Policija će tražiti ponovnu provjeru forenzičkog testa kako bi osigurali da nije bilo nikakve pogreške u pogledu DNK testiranja.

Prema indijskom zakonu, prekid trudnoće nije dozvoljen nakon 20 tjedana osim ako liječnici ne ustanove da je život majke u opasnosti. No, posljednjih godina u ime djece koja su postala žrtvama silovanja pokrenuto je nekoliko zahtjeva sudovima, kojima se traži mogućnost prekida trudnoće i nakon 20 tjedana. U većini slučajeva te su trudnoće otkrivene kasno jer sama silovana djeca nisu bila svjesna svog stanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:39