UŽAS U METROPOLI

ŠOKANTNI SLUČAJ NASILJA Osmašica prijavila dvojicu učenika da su joj davali drogu i prisiljavali na oralni seks. I sve je trajalo dvije godine!?

 Profimedia, Cultura RM

Novi šokantni slučaj vršnjačkog zlostavljanja prijavljen je u jednoj osnovnoj školi u beogradskom naselju Mali Mokri Lug, pišu Večernje novosti.

Naime, učenica osmog razreda D. P. prijavila je dječake A. M. i L. J. da su je, više puta u razdoblju od dvije godine, primoravali na oralni seks. Također je ispričala da su joj prije tri dana dali marihuanu, prijeteći da nikome ne smije ništa reći. Slučaj je prijavljen policiji, prosvetnoj inspekciji i Ministarstvu prosvjete.

Ravnatelj škole Đuro Kosić potvrdio je, za "Novosti", da je prijavljeno vršnjačko nasilje, te da je škola poduzela sve mjere kako bi zaštitila učenicu. On kaže da je škola upućena u dio prijave koji se odnosi na drogu, ali da nema saznanja o seksualnom zlostavljanju.

- U srijedu nakon nastave u drugoj smjeni učenica je uplakana došla kod nastavnice i pokazala joj narkotik zamotan u foliju. Ispričala je da su je uznemiravala dva učenika i da su joj oni to dali - objašnjava Kosić.

- Nastavnica je ispratila djevojčicu do kuće, a sutradan je napisala prijavu. Prvo smo o svemu tome obavijestili majku djevojčice, a onda i policiju. Došli su inspektori, kojima su izjave dali i djevojčica i oba dječaka u nazočnosti roditelja.

Ravnatelj tvrdi da se škola i prije ovog slučaja bavila prevencijom vršnjačkog nasilja. U povodu nemilog događaja zakazana je izvanredna sjednica Nastavnog vijeća i sastanak tima za prevenciju nasilja.

Slučaj zlostavljanja koje je prijavila djevojčica D. P. bit će, kaže, detaljno ispitan.

Novosti saznaju da se, navodno, sve što je djevojčica prijavila događalo u krugu škole. Učenica je u ovu školu došla prije dvije godine.

- U ovom trenutku najvažnije je da škola utvrdi sve činjenice u vezi sa ovim slučajem. Mi ćemo nakon toga postupiti u skladu sa nadležnostima koje imamo - poručuju iz Ministarstva prosvjete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:20