PLAVA KRV

ŠPANJOLSKI KRALJ JUAN CARLOS NEMA MIRA NI NAKON ABDIKACIJE Kažu da je bio sa 5000 žena, a u 79. godini ljubi bankaricu Martu: 'Opsjednut je seksom'

 
Juan Carlos volio je glumice i pjevačice, ali i sasvim anonimne ljepotice, poput ove na fotografiji
 Getty Images

Abdicirao je prije tri godine, ali se nije uspio smiriti. Bivši španjolski kralj Juan Carlos (79) ponovo je na meti medija jer su ga snimili sa ženom za koju se govori da mu je ljubavnica. Dok kraljica Sofija puca od ljutnje.

Na snimci s YouTubea radosno pozira s lokalcima u irskom Clonmellonu, zajedno s prijateljicom, španjolskom bankaricom Martom Gayom (68). Više od 20 godina povezivalo ih se zajedno, a ovo je prvi put da su zajedno snimljeni. Juan Carlos je u mjesto došao krajem srpnja na poziv prijatelja, meksičkog milijunaša Allena de Jesus Sangines-Krausea. On već neko vrijeme živi u Clonmellonu, piše irski Independent, a 2006. je obnovio obližnji dvorac Killua. Meksički biznismen je kupio i mjesnu crkvu Svetog Ivana Krstitelja pa i nju obnovio i pretvorio u galeriju, odnosno u općinski kulturni centar. Na otvaranje galerije 22. srpnja pozvao je sve mještane, a bivši španjolski kralj Juan Carlos bio je specijalni gost. Na svečanosti je Marta Gaya stajala na diskretnoj udaljenosti od bivšeg kralja.

Snimku lokalne svečanosti na YouTube je postavila mlada Irkinja Marian Tighe, potpuno nesvjesna skandala koji će izazvati. Juan Carlos je kao džentlmen rado pozirao svakome tko se htio fotografirati s njime, pa je i Marian Tighe snimila par fotografija i video. Stavila je video na YouTube i bila sretna što je dobila nekoliko stotina pregleda. Nakon toga je promijenila naslov i navela da se na snimci vidi kralj Juan Carlos. Idući put kad je pogledala, video je već imao 99.000 gledatelja. Nakon toga su stvar otkrili španjolski mediji i zaokru žili lik ljubavnice, pa je klip postao pravi hit.

Odvojen od kraljice

Otkako je abdicirao 2014. u korist svog sina, kralja Felipea, Juan Carlos u javnosti se rijetko pojavljivao sa suprugom, kraljicom Sofijom. S njom ima još i dvije kćeri, Elenu i Cristinu. Kraljica je navikla na skandale: ovoga ljeta objavljena je knjiga “Juan Carlos: kralj sa 5000 ljubavi” u kojoj se navode detalji njegova burnog izvanbračnog života, a među ostalim tu su ponovo i nagađanja da je imao aferu s britanskom princezom Dianom. No slabost kralja prema ženama nije stvar nagađanja, nego činjenica. Kralj Juan Carlos i kraljica Sofija 2012. trebali su proslaviti 50 godina braka, ali nisu nakon što je otkriveno da je kralj bez kraljice otišao na safari u organizaciji njemačke aristokratkinje Corinne zu Sayn-Wittgenstein, tada 46-godišnjakinje.

U ovog ljeta objavljenoj knjizi umirovljeni časnik Amadeo Martinez Ingles tvrdi kako je Juan Carlos kompluzivno mijenjao ljubavnice pa je spavao s gotovo 5000 žena. Prije pet godina drugi autor tvrdio je da je španjolski kraljevski Don Juan imao 1500 ljubavnica, što bi također bio ogroman broj. Po autoru ovog ljeta objavljene knjige, Juan Carlos je još tijekom školovanja u vojnoj akademiji imao 332 ljubavnice, ili četiri tjedno, pedantno je izračunao bivši časnik Ingles, koji sada objavljuje kao vojni povjesničar i publicist. Najaktivniji je bio u prvih dvadeset godina kraljevanja, što Ingles naziva strastvenom fazom: iako je ponešto smanjio broj svojih avantura dok mu je žena rađala i djeca bila sasvim mala, u gotovo 20-godišnjem periodu od 1976. do 1994. spavao je sa 2154 žene. Kasnije, od svoje 65 do 76 godine, slijedi “zimska faza”: od 2005. pa do 2014. kad je abdicirao nakon 39 godina na tronu, imao je 191 ljubavnicu. Bitno manje, ako je vjerovati brojkama. Zna se da je kralj abdicirao narušenog zdravlja, dvije godine prije nego što se odlučio na neuobičajeno odricanje od trona u korist sina imao je pet operacija.

Glumice u haremu

Autor Amadeo Martinez Ingles opisuje bivšeg španjolskog kralja kao muškarca ovisnog o seksu, koji nije obraćao puno pozornosti na kraljicu i njene prosvjede. Od glumica i pjevačica “stvorio je harem koji mu je bio dostupan 24 sata na dan”, opisuje taj biograf. Volio je poznate žene, ali i sasvim anonimne, mnoge među njima strankinje. Brojke su tako precizne jer je mladi Juan Carlos bio pod striktnim nadzorom Francovih špijuna, što se nastavilo i kasnije. Prvu je ljubavnicu imao sa 16, a sa 66 je upoznao Njemicu Corinnu zu Sayn-Wittgenstein, koju je zvao “svojim Prozacom”. Princezu Dianu pokušao je, po istom izvoru, zavesti dok je bila s princom Charlesom na ljetovanju na Mallorci 1986. Diana ipak nije pala na njega. Ingles je uvjeren da ima pravo pisati o burnom ljubavnom životu bivšeg kralja jer Španjolci imaju pravo znati kakav je Juan Carlos, jer je kralj trošio milijune proračunskog novca tih par desetljeća dok je bio na vlasti. Takav ljubavni život morao je biti skup: kralj je putovao sa svojim odabranicama, smještao ih u vile i luksuzne hotele u blizini Madrida. Svojim inozemnim ljubavima često je dolazio privatnim helikopterom koji mu je bio na raspolaganju.

Amadeo Martinez Ingles tvrdi da bi bivši španjolski kralj mogao imati dvadesetak nezakonite djece.

Prije dvije godine španjolski Vrhovni sud odbacio je tužbu Belgijanke Ingrid Sartiau koja je tražila sudski utvrđivanje očinstva, tvrdeći da je Juan Carlos njen otac. Ingrid je tvrdila da je njezina majka Liliane Sartiau imala aferu s Juanom Carlosom u Costi del Sol 1965., prije nego što je postao kralj. Kralja je prvo štitio imunitet, ali nakon što je abdicirao, suci su odbacili tužbu zbog nedostatka dokaza. Liliane Sartiau je govorila da je 1965. u španjolskoj diskoteci upoznala elegantnog muškarca, zgodnog i slatkog, plavih očiju. Tri večeri su proveli skupa u skupom hotelu, a posljednjeg dana joj je recepcionar rekao da je to španjolski princ. Juan Carlos tada je već bio u braku sa Sofijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 07:11