NA SLOBODNOM VIKENDU

Srpska policija uhitila Mlađana Mićića Pacova: Pao jer je kod sebe imao arsenal oružja Zemunskog klana

Mlađan Mičić, zvani Pacov, organizator je grupe koja se bavila trgovinom narkoticima na području Požarevca
 Blic

Požarevljanin Mlađan Mićić Pacov, nekadašnji bliski suradnik zemunskog klana, koji izdržava zatvorsku kaznu, uhićen je danas tijekom slobodnog produženog vikenda u akciji Službe za borbu protiv organiziranog kriminala MUP-a Srbije, javlja Blic .

Kod njega je nađen arsenal oružja za koji se sumnja da je pripadao zemunskom klanu.

Na nekoliko lokacija policija je pronašla ukupno 20 komada automatskih pušaka. Policija je zapljenila i plastični eksploziv.

Mićić je na izdržavanju zatvorske kazne od kada je uhićen u akciji "Sablja", a na nekoliko slobodnih dana je pušten iz Zabele. U požarevačkom zatvoru je imao status "slobodnjaka".

Mlađan Mičić, zvani Pacov, organizator je grupe koja se bavila trgovinom narkoticima na području Požarevca i Jagodine, kao i njenim 'izvozom' u Austriju i Švicarsku, osuđen je u prosincu 2004. godine na deset godina zatvora.

U obrazloženju presude, sudac Milan Ranić, koji je predsjedavao sudskim vijećem u ovom slučaju, istaknuo je da je sud iz dokaza utvrdio da se takozvana "požarevačka grupa" bavila kupoprodajom heroina i kokaina koji je naknadno distribuirala u zemlji i inozemstvu.

Svim članovima 'požarevačke grupe' presudom je oduzeta nezakonito stečena dobit ovim načinom 'poslovanja'. Najveći ceh je platio je upravo vođa grupe Mlađan Mičić koji je ostao bez 178.000 eura, jer ih je, utvrdio je sud, zaradio trgujući narkoticima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:29