ISKUSNA PROFESIONALKA

Srpska premijerka Brnabić dobila je tjelohraniteljicu: 'Ima lijepo i strogo lice'

Ana Brnabić
 Profimedia, Abaca

U srpskoj Sigurnosno informativnog agenciji (BIA) kažu da to nije ništa neuobičajeno. No, ipak su svi zamijetili da srpsku premijerku Anu Brnabić osigurava žena.

"Ne postoji nikakav poseban razlog za to. Recimo da je u pitanju rodna ravnopravnost i da se vodi računa o zastupljenosti oba spola kad je u pitanju osiguranje najviših državnih dužnosnika", kaže anonimni izvor beogradskog Blica. No, sasvim je razumljivo da ova odluka izaziva interes javnosti jer Brnabić ne krije svoju homoseksualnost. Sa svojom tjelohraniteljicom se prvi put pojavila na prijemu u američkoj ambasadi. Iako je iz BIA-e teško dobiti bilo kakve dodatne informacije o njihovim zaposlenicima, kao što je to slučaj i s drugim sličnim službama, novinarima Blica je uspjelo dobiti barem osnovne informacije o čuvarici premijerke.

Tvrde tako da je riječ o iskusnoj profesionalki koja se već iskazala u poslu zaštite čuvanih osoba. A da je tomu tako uspjeli su uvjeriti i uživo kad su došli na razgovor u ured premijerke Brnabić. Tamo ih je dočeka tjelohraniteljica "lijepog i strogog lica" koja je bila nepopustljiva: iako su je uvjeravali da im je mobitel potreban kao sredstvo za rad te da na njemu imaju diktafon, nije bilo pomoći. "Mobitel može u ured premijerke samo ako je ugašen", rekla je i pri tome ostala. Jer, premijerka je najvažnija osoba, formalno, u Srbiji.

Predsjednika Aleksandra Vučića čuvaju muškarci koji je jednom prigodom izjavio kako on ne bira tko će ga čuvati, ali da bi se jednako tako sigurno osjećao i da za njegovu sigurnost brinu žene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:23