NALJUTIO PREDSJEDNIKA

STEVE BANNON DOBIO OTKAZ! Izvori iz Bijele kuće otkrivaju da se više ne može izvući: 'Trumpa su razbjesnile zadnje izjave kojima ga je potkopao!'

 
Donald Trump i Steve Bannon
 Carlos Barria / Jonathan Ernst / Reuters

Službenici iz Bijele kuće otkrili su da će američki predsjednik Donald Trump dati otkaz šefu strategija, svom glavnom savjetniku Steveu Bannonu, nakon što je njegov rad procijenio šef kabineta John Kelly, bruje brojni američki mediji u petak. BBC javlja da su im iz Bijele kuće potvrdili ovu informaciju. Sarah Huckabee Sanders iz odnosa s javnošću kazala je da je Bannonu petak "zadnji radni dan".

Za Bannona se već dugo vjerovalo da je na "crnoj listi" Trumpa koji bi ga se mogao riješiti, no do sada je izbjegao otkaz. Prema pisanju Independenta, 'točku na i' stavila su posljednja medijska pojavljivanja Bannona, uključujući intervju koji je dao za medij American Prospect.

U tom intervjuu Bannon je ostavio dojam da podcjenjuje prijetnje koje je Trump uputio Sjevernoj Koreji ukoliko Kim Jong Un nastavi prijetiti Sjedinjenim Državama.

Bannon je tvrdio da nema pravog vojnog rješenja, "da se to može zaboraviti". Službenici iz Bijele kuće sad navode da više nije pitanje "hoće li Bannon dobiti otkaz ili će se od njega tražiti da sam podnese ostavku", već je samo pitanje kad će se to dogoditi, prenosi Axios.

Službenici iz Bijele kuće navodili su da više nije pitanje "hoće li Bannon dobiti otkaz ili će se od njega tražiti da sam podnese ostavku", već je samo pitanje kad će se to dogoditi, prenosi Axios, a prema informacijama BBC-ja, 'termin' se dogodio upravo danas.

FILE PHOTO - U.S. President Donald Trump (L-R), joined by Chief of Staff Reince Priebus, Vice President Mike Pence, senior advisor Steve Bannon, Communications Director Sean Spicer and National Security Advisor Michael Flynn, speaks by phone with Russia's President Vladimir Putin in the Oval Office at the White House in Washington, U.S. on January 28, 2017. REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

Kontroverzni savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa još je u travnju prestao biti član Vijeća za nacionalnu sigurnost. Bannon, nekadašnji čelnik ekstremnog desničarskog portala Breitbart, ušao je u Bijelu kuću kao osoba od velikog povjerenja predsjednika Trumpa, a uskoro je imenovan i stalnim članom Vijeća.

Njegovo imenovanje je iznenadilo analitičare, pogotovo u svjetlu činjenice da su čelnici obavještajne zajednice i združenog stožera istovremeno maknuti s popisa stalnih članova, te su postali pridruženi članovi, koje se poziva 'po potrebi'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:10