PAKAO NA PISTI

STJUARDESA IZ HRVATSKE BILA JE U AVIONU KOJI JE IZGORIO U DUBAIJU Osjećam se kao ponovno rođena

 REUTERS/Facebook

Mladena Kovačević iz Hrvatske bila je jedna od 18 članica i članova posade koji su se našli u zrakoplovu Emiratesa, koji je jučer oko 13 sati prisilno sletio u Međunarodnu zračnu luku u Dubaiju i pritom se zapalio.

Ona i ostatak posade, među kojima je bila i stjuardesa iz susjedne BiH, spremno su, čim se zrakoplov zaustavio, aktivirali tobogan i uspješno evakuirali 282 putnika. Emirates je objavio da ni jedan putnik ili član posade nije ozlijeđen te da su svi zbrinuti na vrijeme.

- Svi smo na sigurnom i neozlijeđeni. Uspjeli smo pobjeći na vrijeme i evakuirati sve iz aviona, bez žrtava - objavila je Mladena Kovačević na svom Facebook profilu i zahvalila svima na brizi.

- Hvala vam na silnim porukama, volim vas i idem proslaviti novu šansu za život koju sam dobila danas! Osjećam se kao ponovno rođena, doslovno! Izgleda da još nije došlo vrijeme da odem - napisala je Mladena na svom Facebooku.

Na letu iz indijskog Thiruvananthapurama prema Dubaiju bilo je i 226 Indijaca, 24 Britanca, 11 državljana Ujedinjenih Arapskih Emirata te više od 30 putnika iz još 17 zemalja.

Prema neslužbenim navodima putnika, avion je letio normalno bez ikakvih teškoća sve do samog slijetanja. U tom trenutku kapetan im je javio da imaju problema sa stajnim trapom te da će morati prisilno sletjeti. Tu informaciju potvrđuje i Aviation Herald, nezavisna web stranica specijalizirana za informacije o zračnim nesrećama, ali i fotografija palog aviona na kojoj se vidi da na Boeingu nisu spušteni kotači za slijetanje.

Prilikom udara o pistu vatra je zahvatila prednji dio trupa, a crni dim je ubrzo ispunio kabinu. Na mjesto nesreće ubrzo su stigli vatrogasci koji su uspješno obuzdavali vatru, sve dok u jednom trenutku nije došlo do eksplozije pri čemu je poginuo jedan od njih. Naposlijetku nisu uspjeli ugasiti vatru koja je progutala cijeli gornji dio trupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:06