PREDSJEDNIK MANEKEN

STRELOVITI USPJEH Pahor na Instagramu popularniji i od Melanije

Sloveniju od strelovitog i neočekivanog izbornog uspjeha Donalda Trumpa svi prepoznaju po njegovoj trećoj supruzi, Melaniji rođenoj Knavs.

Dobar posao po tom pitanju napravili su i biografi koji su vrlo pažljivo ispisali njezinu biografiju za web stranicu Bijele kuće, s posebnim naglaskom na zaključku “da se nije posvetila karijeri, bila bi završila fakultet”. No, nakon svoje ozbiljne vanjskopolitičke turneje, koja je uključila Berlin, Moskvu i Kijev, u prvi je plan iskočio slovenski predsjednik Borut Pahor. Mediji su se dohvatili njegove povijesti jer je, naime, i on u mladosti bio maneken. Interes im je pobudio njegov Instagram profil na kojemu je niz slika koje ga pokazuju u najrazličitijim pozama i na koje se, između ostalih, fokusirao ugledni Politico.

Instagram

Treba reći da ima 22.000 pratitelja na profilu - što je jedan posto svih Slovenaca. Pahor je poznat po tome što voli kamere, voli se i slikati u svim mogućim situacijama, a kao maneken se uvijek zna dobro postaviti prema objektivu i gotovo da nema slika na kojima ispadne loše. U svojoj je prvoj predsjedničkoj kampanji 2012. godine često silazio među radnike, oblačio njihova odijela i tako se slikao. I uspjelo je, pobijedio je dotadašnjeg predsjednika Danila Türka.

Dijelu građana dežele to se sviđa, dijelu, jasno, baš i ne (to su oni iz krutog kruga oko lidera opozicije Janeza Janše koji na svakoj slici izgleda kao da je progutao metlu), a dio se odlučio zabavljati na račun predsjednika pa su uspostavili trend #boruting i njega nazivaju “Barbika”.

Uz Pahorove slike s Instagram profila stavljaju zabavne i zajedljive komentare. Naravno da se predsjednik zbog toga ne žali, niti govori o “medijima neprijateljima”: jasno mu je, naime, da mu na taj način samo dodatno jačaju već ionako velike šanse da u listopadu osvoji i drugi predsjednički mandat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:25