UBIO DVIJE PROSTITUTKE

SUĐENJE UGLEDNOM BANKARU Mamio je svoje žrtve u luksuzni stan, mučio ih i zaklao, a sve je snimio mobitelom: 'Ne bih to mogao učiniti bez kokaina'

Ugledni britanski bankar Rurik Jutting (31) osumnjičen da je u svom luksuznom stanu u Hong Kongu 2014. godine ubio dvije prostitutke iz Indonezije, od kojih je jednu mučio tri dana i sve snimao mobitelom, pojavio se na sudu u ponedjeljak.

Sudac Michael Stuart-Moore upozorio je porotu da će na suđenju pokazati fotografije i snimke koje su uistinu šokantne.

Porota je čula i kako je perspektivni bankar koji je diplomirao na Cambridgeu namamio žene u svoj dom prije nego li ih je zaklao.

Tužitelj John Reading kazao je kako je Sumarti Ningsih pristala doći u njegov stan na 31- katu nebodera 25. listopada nakon što joj je ponudio veliku svotu novca.

Nakon što ju je mučio igračkama za seks, kliještima, remenjem, ubio ju je prerezavši joj grkljan, a potom njezino tijelo zamotao u plastične vreće i ugurao u kofer koji je našao na svom balkonu.

Reading je kazao poroti kako je policija pronašla video na Juttingovom mobitelu u kojem priča o svojim maštarijama i pretvaranju fantazija u stvarnost. Jutting je priznao kako ubiti djevojke nije mogao bez kokaina.

Šest dana kasnije, 31. listopada, Jutting je otišao u bar u blizini svog stana, u potrazi za drugom žrtvom. Tamo je upoznao 26-godišnju Seneng Mujiasih, također Indonežanku koja je radila u Hong Kongu.

Nakon što su ušli u njegov stan, Mujiasih se počela otimati i vikati, a on joj je prerezao vrat te potom pozvao policiju koja je ubrzo došla i uhitila ga.

- Kada je policija došla, činio se kao da halucinira - kazao je tužitelj Reading na sudu.

Jutting je priznao da je ubio dvije žene koje su radile kao seksualne radnice kako bi novčano podupirale svoju obitelj, no kako pritom nije bio uračunljiv.

Njegov odvjetnik Tim Owen kazao je kako njegov klijent pati od poremećaja ličnosti. Ipak, sud je odbacio žalbu.

Bankar je nestao s radnog mjesta u američkoj banci Merrill Lynch u periodu kad su se dogodila ubojstva, a na svom mailu ostavio je automatski odgovor koji je glasio: 'Trenutno me nema u uredu. Na neodređeno. Za hitne upite, ili zapravo bilo kakvih pitanja, obratite se nekome tko nije poludjeli psihopat'.

Suđenje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:32