OZBILJNA PRIJETNJA U ROTTERDAMU

TERORISTIČKA UZBUNA U NIZOZEMSKOJ Naprasno otkazali koncert američkog benda, pored kluba u kojem su trebali nastupiti našli kombi pun plinskih boca

Ilustracija
 Steven Lek, Wikipedia

Američki rock-bend Allah-Las otkazao je koncert u Rotterdamu prema nalogu policije, koja je bila zabrinuta zbog dojave o mogućem terorističkom napadu, javlja ABC News.

Bend je trebao nastupiti u srijedu navečer u baru Rotown, no iz kluba su u zadnji tren objavili priopćenje kako su im vlasti sugerirale da otkažu događanje. Kasnije je evakuirana i cijela zgrada.

Gradonačelnik Rotterdama obratio se medijima koje je obavijestio kako je koncert otkazan zbog dojave španjolske policije.

Kombi sa španjolskim registarskim tablicama zaustavljen je nedaleko od Rotowna, a u njemu je pronađeno više plinskih boca. Vozač je uhićen i trenutno se pokušava utvrditi je li imao ikakve veze s dojavom o mogućoj terorističkoj prijetnji.

Allah-Las je četveročlani bend iz Los Angelesa. Članovi benda prošle su godine za The Guardian izjavili kako su izabrali ime jer su htjeli da 'zvuči sveto' i nisu shvatili da bi moglo uvrijediti nekoga.

- Dobivamo e-mailove od muslimana, ovdje u SAD-u i iz cijelog svijeta, u kojima nam govore kako su uvrijeđeni, no to nije bila naša namjera, rekao je pjevač Miles Michaud.

- Obično im odgovorimo i objasnimo zašto smo izabrali ime, i uglavnom nas razumiju, kazao je prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:09