VELIKE KOLIČINE BIJESA I GORČINE

TINEJDŽER KOJI JE UBIO SESTRU 25 GODINA ĆE PROVESTI U ZATVORU Stravičan zločin počinio je u dobi od samo 13 godina

 Facebook

Američki tinejdžer osuđen je na 25 godina zatvorske kazne zbog ubojstva svoje sestre, prenosi Daily News.

Tristan Potts, 15-godišnjak iz Missourija imao je samo 13 godina kad je ubio svoju mlađu sestru Teresu u dvorištu kuće njihove posvojiteljske obitelji.

Prema tamošnjim zakonima mladiću se sudilo kao odrasloj osobi. Svoju je krivnju priznao tek u prosincu prošle godine, njegovi motivi ostali su nejasni, a ovog ponedjeljka i službeno je optužen za ubojstvo koje je prije dvije godine počinio.

Nakon što je hicima iz vatrenog oružja upucao svoju mlađu sestru, 13-godišnjak je pobjegao u šumu, da bi ga policajci u konačnici pronašli u dućanu u blizinu kuće u kojoj se odvila tragedija. Njegove su ruke tad otkrile tragove baruta iz pištolja pronađenog u blizini mjesta zločina, a istražitelji vjeruju i kako je Tristan pokušao zapaliti kuću nakon što je ubio sestru.

Psiholozi koji su razmatrali ovaj slučaj i svjedočili na samom suđenju smatraju da je Tristan 'socijalno nezrela' osoba s vrlo niskim samopouzdanjem. Kod njega je primijećena i velika količina bijesa i gorčine, koju je i ranije često ispoljavao, osobito prema članovima posvojiteljske obitelji.

Kad navrši 21. godinu i prema američkim zakonima postane punoljetan, sud će odlučiti o njegovom zadržavanju u zatvoru.

No, iz trenutne perspektive, američki 15-godišnjak iz zatvora će izaći s 40 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:03