IMA VELIKE ŠANSE DA DOBIJE NA SUDU

TINEJDŽERKA IZ KORUŠKE TUŽILA RODITELJE 'Objavljuju moje fotografije na Facebooku, sramote me i pun mi je kufer jer me ne shvaćaju ozbiljno'

 CROPIX

Tinejdžerka iz austrijske Koruške (18) tuži svoje roditelje zbog objavljivanja sramotnih fotografija nje kao djeteta na Facebooku.

Ova mlada djevojka tvrdi da su joj objavljenje intimne fotografije iz djetinjstva zagorčale život. Kazala je kako je kako su njezini roditelji objavili više od 500 fotografija na Facebooku bez njezine dozvole od 2009. godine.

Njezin odvjetnik Michael Rami kazao je kako njegova klijentica ima dobre šanse za dobiti slučaj.

Među fotografijama se, primjerice, nalazi i ona na kojoj joj roditelji mijenjaju pelene, kao i ona na kojoj sjedi na kahlici, piše The Local Austria.

- Nisu imali granice i nisu marili jesam li na wc-u ili sam gola - u svakom trenutku su me fotografirali i to objavljivali. Pun mi je kufer da me moji roditelji ne shvaćaju ozbiljno - kazala je 18-godišnjakinja.

Naime, roditelji su na njezin zahtjev odbili obrisati fotografije koje su dijelili s oko 700 prijatelja na Facebooku.

Otac je kazao da ih je on uslikao stoga ih ima pravo i objaviti.

Saslušanje na sudu zakazano je za studeni, a odvjetnik Rami tvrdi kako će njegova klijentica sigurno dobiti ako dokažu da su fotografije narušavale njezino pravo na privatnost.

Ako slučaj dobiju, roditelji bi mogli završiti plaćajući kompenzaciju kćeri, kao i pravne troškove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:14