LONDON

TOTALNA PANIKA U PRIGRADSKOM VLAKU Putnici poiskakali van: 'Jezivi tip počeo je govoriti da smo svi grešnici, spominjao je i sudnji dan'

 
Arhivska fotografija
 Profimedia, Alamy

U putničkom vlaku u Londonu u ponedjeljak nastala je opća panika nakon što je putnik s ruksakom na leđima počeo citirati dijelove iz Biblije, što je stotine putnika potaknulo da na silu izađu iz vlaka. Sve se dogodilo u jutarnjim satima nedaleko stanice Wimbledon u vlaku koji je prometovao na liniji Shepperton-Waterloo, a nakon incidenta dežurne ekipe morale su isključiti struju na toj relaciji što je uzrokovalo brojna i velika kašnjenja niza drugih vlakova od ranog jutra.

Jedan od putnika, kako prenosi The Guardian, počeo je citirati dijelove iz Biblije, pričati o homoseksualnosti i predbračnim spolnim odnosima kao grijehu. Netko od putnika povukao je kočnicu u slučaju nužde, a mnoge je očito uhvatila panika da je muškarac neuračunljiv, opasan i naoružan, pa su počeli masovno otvarati vrata i iskakati iz vlaka. Trčali su preko tračnica i bježali.

- Bio je prilično smiren, samo je rekao: 'Dame i gospodo, htio bih vam nešto reći, a to su riječi našeg Gospodina, Isusa Krista. On je ovdje s vama kako bi vas odriješio od grijeha. Biblija kaže da je homoseksualnost grijeh i da je predbračni seks grijeh. Morate se pokajati', prepričao je jedan od putnika.

Drugi tvrde da je muškarac s ruksakom spominjao 'sudnji dan' i zagrobni život.

Neki od putnika navodno su kazali da je panika nastala jer su putnici u vlaku počeli "pogrešno" prenositi o čemu ovaj zapravo priča pa je dio ljudi čak pomislio da će ih 'propovjednik' sve pobiti.

Policija je muškarca koji je uzrokovao paniku zadržala na ispitivanju, ali ga nisu uhitili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:27