UHIĆENJA I POTJERA ZA RAZBOJNICIMA

TOTALNA REKONSTRUKCIJA BRUTALNOG UBOJSTVA USRED AMAZONSKE DŽUNGLE! Turisticu silovali, izrešetali, prerezali joj vrat i bacili je u rijeku

 
 Twitter, Brazilska policija

Brazilska i britanska javnost posljednjih dana okupirana je brutalnim ubojstvom kanuistice Emme Kelty koja je posljednje trenutke svog života provela na zabačenoj plaži usred amazonske džungle.

Kelty, inače i bivša učiteljica, usred Amazone odlučila je prespavati na vjerojatno najopasnijem mjestu na svijetu. Svoj šator je razapela na mjestu koje je omiljeno kolumbijskim švercerima kokaina, ali i lokalnim bandama koji te iste dilere pljačkaju. Naravno, jadna Britanka to nije znala i na kraju je njezino beživotno tijelo završilo u rijeci. Poslije je otkriveno da ju je i silovalo više ljudi.

Jedina dobra vijest u cijeloj ovoj groznoj priči je da je policija vrlo brzo saznala tko su počinitelji. Sedmero muškaraca je osumnjičeno za napad, a jedan od njih, inače vođa bande, nikad neće dočekati suđenje. Naime, razbojnika kojeg su lokalci znali pod nadimkom Baia, nedugo nakon zločina u Amazoni ubili su pripadnici druge bande. Trojica bandita su uhićena, a za trojicom se još uvijek traga...

Twitter

Međutim, upravo je Baia najzaslužniji što će njegovi prijatelji završiti dugo godina iza rešetaka. Jutro nakon zločina na plaži, Baia je jednom stanovniku sela Lauro Sodre detaljno ispričao što se večer prije događalo. Savjesni mještanin, nakon što je otkriveno tko su počinitelji, javio se policiji i sve prepričao. Poslije se otvorio i novinarima. Za osvetu ne mora strahovati, vođa bande ionako je mrtav...

Svjedočanstvo čovjeka koji je poželio ostati anoniman pomoglo je policiji da rekonstruira cijeli zločin, piše Telegraph.

- Baia mi je rekao da su u ubojstvu Britanke sudjelovala četiri člana bande - započeo je svoju priču čovjek iz zabačenog sela.

- Jadna žena postavila je šator baš na mjestu koje vrvi od kolumbijskih dilera droge i lokalnih gusara. Međutim, ovi momci koji su ubili Britanku nisu gusari. To su obični narkomani! U našoj zajednici svi su u šoku, ne možemo vjerovati da je netko mogao počiniti tako gnjusan zločin...

Twitter

A ono što je nesretna Emma proživjela tu večer je stvarno užasavajuće. Razbojnici su prvo izrešetali šator misleći da su u njemu kolumbijski dileri. Emmu je jedan metak pogodio u ruku, ali pomahnitali mladići nisu se zaustavili čak i kada su vidjeli tko je u šatoru. I dalje su bili uvjereni da Britanka šverca drogu, te su joj počeli rezati kosu i urlati da prizna gdje je droga. Kako odgovora nije bilo, banditi su postali još brutalniji. Ženu su silovali, prerezali joj vrat i bacili u Amazonu!

Šef policije u gradiću Coari potvrdio je da je jedan od osumnjičenih priznao da je djevojci prerezao vrat. Usput je pohvalio lokalno stanovništvo na suradnji, ali je naglasio kako bi i bez njihove pomoći razbojnici bili uhićeni.

Brazilska policija
Evanilson Gomes da Costa, poznatiji kao Baia, ubijen je nedugo nakon zločina

- Povukli su najgluplji mogući potez. Naime, slučajno su aktivirali SOS signal na njezinom GPS-u. Prvo smo mislili da je gospođa Kelty alarmirala policiju, ali poslije smo saznali da je to napravio njezin ubojica. Razbojnici su ukrali napravu, nisu imali pojma što je to, pa su počeli pritiskati gumbe... I to sat i pol nakon što ubili ženu!

Signal s GPS-a istražitelje je odveo u selo Lauro Sodre i do čovjeka koji je od bandita kupio uređaj. Naravno, on je odmah policiji rekao tko mu je prodao uređaj i u roku nekoliko sati policija je uhitili tri muškarca. Još trojica su trenutačno u bijegu (svi su braća), a posljednji član bande je ubijen.

Šef policije Jose Afonso Barradas Junior priznaje da vjerojatno nikad ne bi saznali što se dogodilo s Kelty da 'glupi razbojnici nisu slučajno aktivirali SOS poziv'.

- To područje je nepregledno, opasno i veliko. Vjerojatno bi njezin nestanak ostao vječni misterij...

Twitter

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:02