NAJAVLJENE I PRVE OPTUŽNICE

'TREBAO JE TO BITI MASAKR!' Tužitelj iz Podgorice u detalje razotkrio plan srpskih terorista, otkrio je i što su namjeravali napraviti i s Đukanovićem

 Stevo Vasiljević / REUTERS

Glavni specijalni tužitelj Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je da tužiteljstvo Crne Gore ima dokaze da je organizirana zločinačka skupina planirala izvršiti terorističke napade u toj zemlju na da održavanja izbora 16. listopada, ali da oružje s koje su planirali upotrijebiti nije ušlo u državu te da je uništeno, piše Blic.

'Željeli su podržati narod ispred Skupštine i ući u tu instituciju pod krinkom policajaca posebne jedinice Uprave policije, želeći da cijela situacija izgleda kao da policija puca na okupljene građane', rekao je Katnić. 'Ova je teroristička skupina htjela proliti krv nevinih građana te zauzeti Skupštinu, zarobiti premijera i zapovijedati Skupštinom.'

Katnić je dodao da se popis osumnjičenih stalno dopunjava te da nije konačan. 'Teroristička skupina Danilovgrada otprije nam je poznata. Sve moje tvrdnje mogu potkrijepiti dokazima', rekao je Katnić.

Glavni specijalni tužitelj Crne Gore je rekao je prije uhićenja terorista nad tom skupinom uspostavljena kontrola. 'Sprječili smo ih u unošenju oružja u državi', rekao je Katnić uz objašnjenje da oružje nije pokazano zato jer nije ušlo u Crnu Goru te da je uništeno.

'Oružje je trebalo biti unešeno preko granice s Albanijom', pojasnio je Katnić.

Katnić je rekao da specijalno tužiteljstvo slučaj obrađuje najbrže što mogu te da će brzo stići i prve optužnice. 'Vjerujem da će je sud potvrditi', dodao je Katnić.

Crnogorske TV Vijesti podsjećaju da je nakon sjednice crnogorske vlade objavljeno da je ona pozvala nadležne državne organe da u maksimalno kratkom ovaj predmet riješe i da time osiguraju zaštitu nacionalnih interesa Crne Gore.

'Imamo dokaze da su postojali još neki ljudi koji su zajedno s uhapšenima planirali napasti jedinice policije i vojske', otkrio je Katnić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:01