TRAGEDIJA

TUGA I SUZE U MOSTARU: TISUĆE GRAĐANA NA SPROVODU PILOTA I TROJE DJECE POGINULIH U AVIONESREĆI 'Željeli smo vjerovati da je sve ovo samo san...'

 Screenshot YouTube

U Mostaru je u utorak pokopano troje djece - brat i sestra Luka i Lana Lovrić te Arman Hadžiomerović, kao i pilot Ivan Karačić, koji je upravljao letjelicom koja se u subotu srušila južno od Mostara i u kojoj je život izgubio i mladić Muhamed Sipović.

Pet osoba poginulo je u padu sportskog zrakoplova pod i dalje neutvrđenim okolnostima, od čega troje djece.

Na groblju u Dračevicama na posljednji počinak osmogodišnjeg Luku i desetogodišnju Lanu ispratili su roditelji, rodbina i nekoliko tisuća ljudi.

Tijelo Armana Hadžiomerovića pokopano je na groblju Sutina, gdje će u srijedu biti pokopan i Muhamed Sipović, dok je pilot Ivan Karačić pokopan na mjesnom groblju Slipčići kraj Čitluka.

Središnja komemoracija održana je u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače. Pet svijeća gorjelo je na bini, a djeca i brojni nazočni upisivali su se u knjigu žalosti.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić na komemoraciji je izrazio sućut roditeljima istaknuvši kako se naizgled bezbrižan dan pretvorio u strašnu tragediju.

- Željeli smo vjerovati da je to samo san. Tragedija je ostavila duboku bol u obiteljima, gradu, u cijeloj BiH. Dragi Luka, Lana, Armane, Muhamede i Ivane, vjerujemo da ste otišli u drugi, bolji svijet, u kojemu ćemo se ponovno susresti. Neka vam je laka ova hercegovačka gruda - rekao je gradonačelnik Bešlić.

Brzojave obiteljima i ožalošćenima poslali su brojni uglednici, među kojima je i hrvatski član BiH Predsjedništva Dragan Čović te federalni premijer Fadil Novalić.

Na više mjesta u Mostaru građani su spontano palili svijeće i molili za poginule.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:38