FATALNO PUTOVANJE

TURISTKINJA ZAVRŠILA NA ZABRANJENOM KATU NAJPOZNATIJEG HOTELA U SJEVERNOJ KOREJI 'Morali smo biti vrlo tihi, vodič je bio pomalo jeziv'

 Profimedia

Britanska turistkinja otkrila je kako ju je, dok je bila u posjetu Sjevernoj Koreji, ista agencija koja je odvela američkog studenta na fatalan put, poticala da ide na 'tajni' kat u hotelu u kojem su odsjeli.

Djevojka, koja je zamolila da ostane anonimna, posjetila je 2011. godine hotel kod rijeke u Pyongyangu kao dio devetodnevne ture s agencijom Young Pioneer Tours.

Za DailyMail je ispričala kako ih je jedne večeri, nakon što je grupa završila s večerom, turistički vodič nagovarao da odu posjetiti jedan kat hotela koji je 'zabranjen'.

- Morali smo biti vrlo tihi, a vodič je bio vrlo smiren i pomalo jeziv - kazala je i dodala kako su na katu bili ured i konferencijske dvorane koje nisu bile počišćene.

Nakon kratkog razgledavanja, grupa je napustila 'zabranjeni' kat, a putovanje je prošao bez incidenata - za razliku od onog na kojem je bio Otto Warmbier koji je osuđen zbog krađe propagandnog postera iz hotela u istom gradu.

Žena, koja je provela godinu dana u Južnoj Koreji prije nego li je otputovala u Sjevernu Koreju 2011., kazala je kako se boji kako spomenuta turistička kompanija vrlo neodgovorno već godinama dovodi mlade i naivne ljude u opasne situacije.

- Očito redovito vode turiste na taj kat, a znaju da se to ne smije - navela je primjer.

Baš kao i Otto, žena je putovala sa skupinom stranih turista koji nikad prije nisu bili u toj državi.

- Bio je sa mnom jedan Danac kojem je ovo bilo prvo putovanje izvan svoje zemlje, dva Kanađanina koji su smatrali kako su sve negativne vijesti o Sjevernoj Koreji samo američka propaganda, kao i Malezijski student koji je bio vrlo protuamerički nastrojen i nije imao pojma o ovom okrutnom režimu.

Britanska agencija Young Pioneer Tours, koja je smještena u Kini, nije odgovorila ništa na ove optužbe.

Nakon što je Otto Warmbier preminuo, šest dana nakon što je pušten na slobodu, agencija je prestala primati američke građane na putovanja koja koštaju oko 1500 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:35