LET PREUSMJEREN

U avionu punom holivudskih moćnika koji su išli u Cannes član posade si prerezao vene

Ilustracija: Airbus A380 British Airwaysa
 Paul Hackett / Reuters

Zrakoplov British Airwaysa morao je skrenuti s puta i hitno sletjeti zbog zaposlenika koji se pokušao ubiti dok je avion letio na 12.000 metara iznad Atlantika.

- Bilo je krvi i suza, bilo je stvarno šokantno, rekao je jedan član posade za britanski The Sun. - Ovo je bio stravičan incident, svi su bili potreseni.

Zasad neimenovani zaposlenik na letu 282 iz Los Angelesa za London pronađen je prerezanih zapešća, bez svijesti, u jednoj od WC-kabina. Zrakoplov je smjesta preusmjeren na Island, najbližu zračnu luku.

Avion je navodno bio pun predstavnika holivudskih studija na putu za fimski festival u Cannesu. Jedan od putnika prve klase prijavio je posadi kako je WC jako dugo zauzet, nakon čega su otkrili jezivi prizor i onesviještenom zaposleniku pružili hitnu medicinsku pomoć.

Publicist Stan Rosenfield, među čije klijente se ubraja i George Clooney, rekao je novinarima kako je jedan od WC-a bio zauzet 'cijelu vječnost'. - Krenuo sam na WC i bio je zauzet, kazao je Rosenfield. - Nije mi se dalo ići do drugog. Nešto kasnije, još uvijek je bio zauzet, pa sam ipak otišao u drugi. Potom se začula serija pištanja - nisam nikad čuo ništa poput toga. Svi stjuardi su se okupili oko WC-a i navukli zastore.

Nakon slijetanja u Reykjavik, unesrećeni zaposlenik prevezen je u bolnicu, iz koje je pušten nakon liječničke obrade.

U trenutku pokušaja samoubojstva, zaposlenik nije bio na dužnosti, već je putovao kao putnik, zbog čega ga se u službenom priopćenju British Airwaysa navodi kao 'klijenta'.

- Naš let od Los Angelesa do Heathrowa preusmjeren je na Island kako bi klijent mogao primiti medicinsku pomoć, izjavio je glasnogovornik BA. - Klijent je prevezen u lokalnu bolnicu, a let je nastavio za Heathrow nakon pauze od dva sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:47